חגי תשרי מתקרבים ואיתם גם רעיונות לארוחת החג ומתנות לרגל החגים,אחד מהדברים החשובים על שולחן החג, הינו היין, משמח לבב אנוש , את יינות יקב טפרברג המעולים אני מכירה ואוהבת מאוד לשתות במהלך כל השנה ובחגים בפרט, לקראת ראש השנה יקב טפרברג מציג יינות בציר משובחים,
מדובר ביינות מיוחדים טעימים וארומטים, ועכשיו לקראת חג ראש השנה, תחילת השנה העברית, אני מציגה לפניכם את הנבחרת המשובחת של היינות המיוחדים של יקב טפרברג, ואני מאחלת לכולם שנה טובה, מבורכת, שהחטופים ישוחררו במהרה וירימו עם כולנו כוס לחיים ובשורות טובות לכל עם ישראל אמן.
מרלו אסנס 2018
שם היין : מרלו אסנס
שנת בציר : 2018
הרכב זני : 100% ענבי מרלו
מקור הענבים :
ענבי המרלו נבצרו משני כרמים ייחודיים ונבחרים הגדלים בטופוגרפיה שונה לחלוטין
הכרם הראשון והעיקרי נמצא בעמק האלה ליד הישוב גבעת ישעיהו בעוד הכרם השני נמצא ברום הרי אפרים.
הכרם של גבעת ישעיהו נמצא בעמק בין שני ערוצים המנקזים אוויר קר מהרי ירושלים, בקרקע שולית עם אבנית גבוהה.
מנגד הכרם של הרי אפרים מתאפיין בגובה מעל 650 מטר מעל פני הים , בתנאי אקלים הרריים ובעוצמת צימוח מתונה
שני כרמים אלה מאופיינים בהבדלים משמעותיים בין טמפרטורת יום ממוצעת לטמפרטורת לילה קרירה התורמת לאיכות ענבים ייחודית הבאה לביטוי בריכוז גבוה של טעמים וארומות .
הבציר : מכני בשעות הלילה המאוחרות
נתוני בציר ממוצעים :
בריקס 26.3
חומציות [ג/ל] 5.4
pH 3.75
תהליך ייצור היין :
ענבי המרלו הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות כשהחלקה של עמק האלה הקדימה את זו של הרי אפרים בכ-3 ימים. לאחר ריסוק עדין הועברו ענבי המרלו למיכל נירוסטה מקורר למשך יומיים להשריה קרה לפני תחילת התסיסה האלכוהולית . עם סיום ה- cold soaking העלנו את הטמפרטורה, הוספו השמרים והחלה התסיסה האלכוהולית של ענבי המרלו בטמפרטורה של 25 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.
בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך כ-יום אחד . עם סיום ההשריה -extended maceration , סחטנו את הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין. תהליך זה נעשה לכל כרם בנפרד.
לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות וחביות עץ שנה שנייה למשך 18 חודשים . לאורך התבגרות היין בחביות נטעמו כל החביות והורכב הבלנד הסופי של היין אשר נתן את המשקל היחסי של כל כרם ביין הסופי.
לאחר בקבוקו, היין אף המשיך להתבגר בבקבוק למשך כ-8 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק.
תיאור היין : היין בעל צבע מלא עוצמתי ועמוק , באף עולות ארומות מורכבות ועשירות של פירות אדומים בשלים , דובדבן ,נגיעות טבק ומחטי אורנים
בפה , היין חלק ,בעל גוף מלא ,טנינים בשלים , איזון וסיומת ארוכה וטובה.
מאפייני היין: היין בעל איזון בטעמי הפרי והעץ. יין מורכב, בעל ארומת
אנליזת היין :
סוכר [ג/ל] יבש
כהל [ב-% ] 14.7
חומציות [ג/ל] 6.3
pH 3.69
לשתייה החל מ : הוצאתו לשוק וימשיך להתפתח יפה מאוד במהלך השנים הקרובות
הצעת הגשה : בטמפרטורה של 18 מעלות עם ברווז צלוי ברוטב עשיר או גבינות מלאות וחריפות.
קברנה סוביניון אסנס 2018
הרכב זני : 100% ענבי קברנה סוביניון
מקור הענבים :ענבי הקברנה סוביניון נבצרו משני כרמים ייחודיים ונבחרים הגדלים בטופוגרפיה ובאקלים הררי. הכרם הראשון והעיקרי נמצא בגליל העליון בעמק קדש והכרם השני נמצא
ברום הרי אפרים. כרמים אלו מתאפיינים בטופוגרפיה שונה.
הכרם בעמק קדש נטוע בגובה של 450 מטר מעל גובה פני הים . הכרם נטוע על גבי כנה מתונה . הכרם נהנה ממיקרו אקלים ייחודי ואופטימאלי לענבי קברנה סוביניון. הכרם בהרי אפרים נטוע בגובה מעל 650 מטר מעל פני הים , בתנאי אקלים הרריים , בעוצמת צימוח מתונה ובהבדלים משמעותיים בין טמפרטורת יום ממוצעת לטמפרטורת לילה קרירה הגורמת לאיכות ענבים ייחודית הבאה לביטוי בריכוז גבוה של טעמים וארומות .
הבציר : מכני בשעות הלילה המאוחרות
נתוני בציר ממוצעים :
בריקס 26.1
חומצה [ג/ל] 5.4
pH 3.65
תהליך ייצור היין : ענבי הקברנה סוביניון נבצרו מכל כרם בנפרד בזמן ההבשלה האופטימאלית של הענבים ובשעות הבוקר המוקדמות הגיעו הענבים ליקב.
לאחר ריסוק עדין הועברו ענבי הקברנה סוביניון למיכל נירוסטה מקורר למשך יומיים להשריה קרה לפני תחילת התסיסה האלכוהולית . עם סיום ה- cold soaking החלה התסיסה האלכוהולית של ענבי הקברנה בטמפרטורה של 28 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.
בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך שישה ימים . עם סיום ההשריה -extended maceration , סחטנו את הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין.
לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות למשך 18 חודשים. תהליך זה נעשה לכל כרם בנפרד.
לאורך התבגרות היין בחביות נטעמו כל החביות והורכב הבלנד הסופי של היין אשר נתן את המשקל היחסי של כל כרם ביין הסופי.
לאחר סיום התבגרות היין בחביות , היין בוקבק ואף המשיך להתבגר למשך 6 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק.
תיאור היין : צבע היין אדום עד שחור, באף עולות ארומות עשירות של פירות יער שחורים ,נגיעות של קקאו, קפה, ומעט אדמה עם עץ אלון אלגנטי.
בפה היין מאוזן ,עגול עשיר מאוד ובעל מבנה מלא ועוצמתי ,הטאנינים רכים ומוצקים והסיומת ארוכה וחלקה…ץחות היין בעל איזון בטעמי הפרי והעץ. יין מורכב, בעל ארומת
אנליזת היין :
סוכר יבש
כהל [ב-%] 14.3
pH 3.65
חומציות [ג/ל] 5.5
לשתייה החל מ : הוצאתו לשוק אך התבגרות נוספת רק תיטיב עמו
הצעת הגשה : בטמפרטורה של 18 מעלות עם מאכלי בשר עשירים או תבשילי קדרה מבושלים על אש קטנה.
וויז'ן רוזה חצי יבש 2023
שנת הסדרה: VISION
שנת בציר: 2023
הרכב זני: גוורצטרמינר ומעט מלבק
מקור הענבים: מצפה רמון
בציר: מכני בשעות הלילה
נתוני בציר ממוצעים
בריקס: 20.7 חומצה [ג/ל]: 5.7 pH: 3.24
בציר הענבים לכל זן נעשה באופן מכאני בשעות הלילה כדי לא לחשוף את הענבים הנבצרים לטמפרטורות גבוהות.
ענבי הגוורצטרמינר והמלבק הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר בציר מכני באותו ליל בציר. עם הגעת ענבי שני הזנים ליקב בוצעה הפרדה בין הענבים לבין השיזרות והענבים נכנסו לריסוק עדין.
הענבים המרוסקים עברו קירור במחליף החום ל-12 מעלות , בדרכם לפרס הפניאומאטי האינרטי – המגובה בחנקן , על מנת למנוע לחלוטין חימצון של טעמים וארומות המצויים בענבים .
ענבי שני הזנים שהו יחדיו בפרס הפנאומטי האינרטי זמן קצר על מנת למצות ארומה וצבע עדין מהזגים.
עם סיום ההשריה הענבים נסחטו בלחץ נמוך ביותר ,בסחיטה עדינה ואיטית וללא חשיפה לחמצן על מנת לקבל תירוש ענבים עשיר בגוון אדמדם קל.
המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ באמצעות טכנולוגיה הקרוייה הרחפה – FLOTATION . בטכניקה זו מרחיפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן והמאפשר להעביר את המיץ הנקי – המצוי מתחת למשקעים למיכל התסיסה.
התסיסה האלכוהולית ערכה כ-18 ימים בטמפרטורה של 13 מעלות. תסיסה בטמפרטורה זו נבחרה בכדי לייצר יין עדין ולשמר את ארומות הענבים.
לאחר שהיין הגיע לאיזון האופטימאלי עצרנו את תהליך התסיסה על ידי קירור היין ל-0 מעלות והחזקתו בטמפרטורה נמוכה זו. לאחר תמותת ושקיעת השמרים על קרקעית המיכל היין עבר מספר שפיות וסינון.
היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו.
תיאור היין: היין בעל גוון וורדרד מושך. ארומות אופייניות של הגוורצטרמינר עם דגש על טרופיות. סיומת מרעננת מלווה בחמיצות מהנה.
אנליזת היין:
סוכר: 12גרם לליטר כהל [ב-%]:11.5 pH: 3.42 חומציות [ג/ל]: 6.1
לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק
אודות יקב טפרברג:
יקב טפרברג הוקם בשנת 1870 על ידי אברהם טפרברג, בירושלים העתיקה והיה ליקב המשפחתי הראשון שהוקם בארץ ישראל בעת החדשה. מאז ועד היום, נמצא היקב בבעלות משפחת טפרברג. בשנים האחרונות נמצא היקב בעיצומה של מהפכת איכות אשר כוללת הקמת יקב מהחדישים והמודרניים בארץ , השקעות בנטיעת כרמים באזורי איכות , בטכנולוגיות ייצור יין איכותי בהשבחת ההון האנושי ושידרוג מערכות ההפצה והמידע. היקב ממוקם על שטח של 20 דונם בלב כרמי ענבים למרגלות הרי יהודה המהווה ציר תיירות היין החשוב ביותר בישראל, אזור בו מתקיים שילוב של היסטוריה רבת שנים ואזורי גידול כרמים המיועדים לייצור יינות איכות המופקים מחלקות בודדות, המובחרות ביותר באזור. מדי שנה משווקת החברה למעלה מחמישה מיליון בקבוקי יין לישראל ולמדינות רבות ברחבי העולם.