היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

עם כמות גבוהה של נוגדי חמצון וויטמין סי: כל הסיבות לאכול פומלית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

תורמת ליעילות מערכת החיסון, שופעת נוגדי חמצון המאיטים את הזדקנות הגוף ועשירה בויטמין C  • לרגל פתיחת העונה מגישה "חקלאי גרנות", מגדלת ומשווקת של פומלית בארץ ובעולם, כמה עובדות מעניינות על הפרי שהפך כוכב בקרב פירות ההדר

החורף הגיע ואיתו נפתחת גם עונת פירות ההדר. "חקלאי גרנות", מגדלת האבוקדו ופירות ההדר הגדולה בישראל, החלה בקטיף של תפוזים, אשכוליות, קלמנטינות, פומלה ופומלית. כוכבה של הפומלית עולה בשנים האחרונות, בעיקר בקרב אוהבי אשכוליות שרוצים ליהנות מהפרי ללא טעמי לוואי. הפומלית מוכרת בעולם כ- sweetie  בשל טעמה המתקתק והיא נבדלת משאר זני האשכוליות ומרבית פירות ההדר בכך שהיא עסיסית כאשר הקליפה עדיין ירקרקה.

לרגל הגעת הפרי לשווקים מגישה "חקלאי גרנות" כמה עובדות חשובות על הפומלית ולמה כדאי להתחיל לאכול אותה, עכשיו! היא נהדרת כתוספת לסלט פירות חורפי ובריא או לאכול פשוט כמו שהיא.

הפומלית הנה הכלאה של פומלה ואשכולית, הגדלה בתנאי אקלים ים תיכוני או מדברי. הפומלית דומה לאשכולית אך קליפתה ירקרקה וטעמה מתוק יותר. הפרי הפנימי מחולק לפלחים ומכוסה בשכבה דקה רכה. קליפת הפרי גם היא אכילה אך לעיתים מרירה ומשמשת לריבות וממתקים וכתוספת של טעם וריח.

קרדיט צילום: פיני הלוי

הדרישה לפירות הדר מישראל הופכת את הפומלית לפרי מבוקש בעולם. מדי שנה מייצאת ישראל כ- 35 אלף טון של אשכוליות ופומליות, המהווים כ-33% מסך כמות פרי ההדר המיוצאת מישראל. הפומלית מבוקשת מאוד במדינות האיחוד האירופאי ובריטניה, כששוק משמעותי נוסף הוא המזרח הרחוק, בעיקר סין, יפן ודרום קוריאה.

הפומלית מכילה כמות גבוהה של נוגדי חמצון, המונעים את פעולת החמצון בתאי הגוף. חמצון תאים עלול ליצור רדיקלים חופשיים הנעים בגוף ועלולים להפוך אלימים, אז הם פועלים להרס רקמות. הפומלית נחשבת לפרי בעל הכמות הרבה ביותר של נוגדי חמצון. במחקר שנערך באוניברסיטה העברית, נמצאה רמה גבוהה בהרבה של נוגדי חמצון בקרב חולדות שלתזונתן הוסף מיץ פומלית, לעומת קבוצת הביקורת.

הפומלית עשירה בויטמין C ובמינרלים. כיאה לפרי הדר, הפומלית עשירה בוויטמין סי שהוא הבסיס לנוגדי החמצון שבה. 100 גרם של פומלית מכילים כ-61 מ"ג ויטמין סי, הכמות הגבוהה ביותר מכל פירות ההדר. כמו כן מכילה הפומלית 216 מ"ג אשלגן, 17 מ"ג זרחן ורק 38 קלוריות ל-100 גרם פרי, מתוכם כ-89% הם מים.

הפומלית נמצאה יעילה נגד סרטן המעי הגס. במחקר שנערך בפקולטה לחקלאות, נמצא כי הפומלית יעילה נגד סרטן המעי הגס, אחד מסוגי הסרטן הנפוצים והקטלניים ביותר. על פי המחקר, תכולת חומר המצוי בפומלית הנקרא נרינגין, מסייע לזרז את פעולתם של אינזימים בכבד שתפקידם לסלק פסולת מהגוף, ובכך לסייע במניעת התפתחותן של מחלות.

הפומלית מסייעת להורדת כולסטרול, "הרע" (LDL) ותורמת לפעילות קרישת הדם. במחקר בנערך בביה"ח קפלן, נמצא כי מיץ פומלית יעיל להורדה של הכולסטרול והשומנים בדם, בקרב חולים עם רמה גבוהה של כולסטרול, לאחר ניתוח מעקפים.

באדיבות "חקלאי גרנות"

 

 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן