היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

לכבוד יום השעועית העולמי: ראגו שעועית לבנה עם שלל פטריות, סלרי ובצלים מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, באדיבות סולתם

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

ב-6 בינואר מציינים ברחבי העולם את יום השעועית העולמי – הזדמנות נהדרת להכיר את האיכויות המגוונות של הקטנייה העשירה והמזינה הזו. לכבוד היום המיוחד, השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין ומותג כלי הבישול והאפייה המוביל סולתם, מגישים מתכון ייחודי לראגו שעועית לבנה, שמשלב טעמים עמוקים של פטריות, סלרי ובצלים. מנה חורפית מושלמת לאירוח או לארוחה משפחתית מפנקת, שמדגישה את הפשטות והעושר שבחומרי גלם טבעיים.

קרדיט צילום: גל בן-זאב

רשימת מצרכים:

2 כוסות שעועית לבנה מבושלת

4 כפות שמן זית

1  סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות

1  חב' פטריות שי-מג'י

1 חב' פטריות מיובשות

1  בצל קטן חתוך לרצועות

1/2  כרישה פרוסה לרצועות (החלק הלבן בלבד)

2  ענפי סלרי אמריקאי קצוצים

2 כפות סילאן

2  כפות רוטב סויה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

חופן בצל ירוק קצוץ

חופן עליי סלרי צעירים

אופן ההכנה:

  1. משרים את הפטריות המיובשות ב2/3 כוס מים רותחים
  2. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר ומזהיבים את הבצל, הסלרי והכרישה.
  3. מסננים את הפטריות המיובשות, קוצצים ושומרים את הנוזלים.
  4. באותו סיר מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומזהיבים את פטריות השמפיניון והשי-מג'י. מוסיפים פטריות מיובשות, מיצים יחדיו.
  5. מחזירים לסיר עם הפטריות את הבצלים, מוסיפים את השעועית ומערבבים יחדיו על להבה גבוהה.
  6. מערבבים ½ כוס נוזלי פטריות מיובשות, סילאן וסויה. מתבלים את התבשיל ברוטב לפי הטעם.
  7. מתקנים תיבול ומגישים חם בעיטור בצל ירוק וסלרי.

בתאבון!

המתכון באדיבות השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il

 

 

 

 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן