היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

לט"ו בשבט: עופיונים צלויים עם עשבים ותאנים באדיבות: סולתם.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

ט"ו בשבט, חג הטבע והתחדשות האדמה, הוא ההזדמנות המושלמת לחגוג עם מטעמים שמכבדים את השפע שמעניקה לנו הארץ. השפית רינת צדוק, יחד עם מותג כלי הבישול והאפייה סולתם, מגישים מתכון מיוחד וחגיגי של עופיונים צלויים עם עשבים ותאנים, שמביא אל שולחן החג שילוב מנצח של טעמים ארצישראליים – מתיקות התאנים, ניחוחות עשבי התיבול, ועושר הסילאן ושמן הזית. המתכון מציע חוויה קולינרית שמחברת בין מסורת לחידוש, ומתאים בדיוק לאירוח משפחתי חמים ובריא ברוח חג האילנות.

המתכון באדיבות: סולתם, צילום גל בן זאב, הכנה: רינת צדוק

מצרכים:

2 עופיונים אורגניים טריים

כוס מלח גס

½ כפית פלפל שחור גרוס

¼ כוס שמן זית

2 כרישות

ראש שום

¼ צרור מרווה

¼ צרור רוזמרין

¼ צרור טימין

¼ אורגנו

כף סילאן

פלפל צילי טרי

אופן ההכונה:

שוטפים את העופיונים, ומייבשים בנייר סופג. מפזרים על העופיונים את המלח, ומצפים מכל כיוון.

מניחים בצד לחצי שעה (המלח מייבש את העור וגורם לעוף להיצלות היטב ולהיות עסיסי מאוד בפנים).

מניחים בסיר מרופד בנייר אפייה, כרישות חתוכות, שיני שום שלמות, תאנים חתוכות לחצאים עשבי תיבול. מחממים תנור ל 200- מעלות.

בעזרת נייר סופג מסירים היטב את המלח, מושחים את העופיונים בשמן זית, מפזרים פלפל שחור גרוס.

מניחים את העופיונים בסיר על התאנים והכרישות.

מניחים מעל נייר אפייה מכניסים את העופיונים לאפייה כ 20-25- דקות לקבלת גוון שחום.

חג שמח ובתאבון!

המתכון ניתן באדיבות השפית רינת צדוק ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il

 

 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן