היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

בדיוק בזמן לסופת הקור הקרבה: מרק אפונה חורפי ומפנק מבית השף גיל אבירם ובאדיבות סולתם

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אין כמו מזג האוויר החורפי שמביא איתו את החשק להתפנק עם מרק חם ומנחם בבית. עם סופת הקור הקרבה והטמפרטורות שיורדות, אין זמן טוב יותר ליהנות ממנת מרק אפונה עשיר ועשוי בקפידה. השף גיל אבירם, בשיתוף עם מותג הבישול והאפייה סולתם, מציע מתכון למרק אפונה קלאסי ומפנק, שמחמם את הלב והנשמה. השילוב בין אפונה טרייה, תפוחי אדמה, ונענע קצוצה מעניק למרק מרקם חלק וטעמים עשירים שיכניסו אתכם לאווירה חורפית מושלמת.

קרדיט צילום: גיל אבירם

מצרכים:

1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות

4-5 שיני שום

1 תפו״א גדול חתוך לקוביות

1 שקית אפונה של סנפרוסט

חופן נענע קצוצה

ציר עוף/ ירקות

אופן הכנה:

במעט שמן מאדים את הבצל לשקיפות

מוסיפים את השום ותפו״א ומאדים עוד 3-4 דקות

מוסיפים את האפונה, מכסים בציר העוף או הירקות.

מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים על אש קטנה עד שתפוחי האדמה רכים

מתבלים במלח ופלפל לבן

מוסיפים את הנענע הטרייה וטוחנים בבלנדר מקל עד שהמרק חלק.

מתקנים תיבול אם צריך.

ניתן להוסיף חופן אפונה נוסף לאחר הטחינה לטקסטורה נוספת ואפשר להוסיף גם קרוטוני שום.

חורף חם ובתיאבון!

המתכון באדיבות השף גיל אבירם ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il

 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן