חברת
כרמית חולקת מתכון לקינוח לשולחן החג – עוגת מוס שוקולד עם אגוזי לוז מקורמלים.
קרדיט צילום אמיר מנחם
רכיבים:
תבנית
בקוטר 22 ס"מ
רינג
בקוטר 20 ס"מ
רכיבים
לתחתית העוגה:
200
גרם עוגיות מיני קוקיס בטעם קרמל של כרמית
70 גרם
שוקולד אגו מריר 70% מוצקי קקאו עם אגוזי לוז מקורמלים
40 גרם
חמאה
רכיבים
לליבת ריבת חלב :
8 גרם
אבקת ג’לטין
40 גרם
מים קרים מהמקרר
100
גרם חלב
200
גרם ריבת חלב
רכיבים
למוס שוקולד:
65 גרם
חמאה
220
גרם שוקולד אגו מריר 60% מוצקי קקאו
500
גרם שמנת להקצפה 38%
רכיבים
לגנאש שוקולד:
100
גרם שמנת מתוקה
100
גרם שוקולד אגו מריר 70% מוצקי קקאו עם אגוזי לוז מקורמלים – קצוץ דק
אגוזי
לוז קצוצים
אופן
הכנה תחתית העוגה:
במעבד
מזון טוחנים את המיני קוקיס לפירורים דקים ומעבירים לקערה.
ממיסים
את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות או על סיר אדים כפול (בן מארי).
מוסיפים
את השוקולד לפירורים ומערבבים.
ממיסים
חמאה במיקרוגל, מוסיפים לתערובת המיני קוקיס ומערבבים עד לתערובת אחידה.
משטחים
את התערובת בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
אופן
הכנה ליבת ריבת חלב:
מערבבים
את אבקת הג'לטין בעזרת מטרפה עם המים הקרים ומכניסים למנוחה של כרבע שעה במקרר. לאחר
רבע שעה, מוסיפים לג'לטין את החלב ומחממים כדקה במיקרוגל עד שהג'לטין נמס. יוצקים על
ריבת החלב את תערובת הג'לטין ומערבבים היטב.
אוטמים
רינג בקוטר 20 ס"מ עם ניילון נצמד ומניחים על משטח ישר.
יוצקים
את התערובת לרינג ומעבירים למקפיא למשך הלילה.
אופן
הכנה מוס שוקולד:
ממיסים
במיקרוגל בפולסים של 30 שניות או על סיר אדים כפול (בן מארי) את השוקולד והחמאה.
מקציפים
את השמנת המתוקה עד למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת השוקולד ב-3 פעימות.
יוצקים
מחצית מהמוס לתבנית עם התחתית, מניחים מעל את אינסרט ריבת החלב וסוגרים עם המחצית השניה
של המוס. מעבירים להקפאה בפריזר (לפחות 5 שעות).
אופן
הכנה גנאש שוקולד:
מחממים
את השמנת המתוקה בסיר עד לסף רתיחה.
שופכים
את השמנת על השוקולד המריר הקצוץ ב-3 פעימות תוך כדי ערבוב.
מחלצים
את העוגה הקפואה מהתבנית, מצפים אותה בגנאש ומפזרים מעל את האגוזים.