היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

יום העוגה הבינלאומי 2020: מתכון מושלם לעוגת תפוחים של השף ארז קומרובסקי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

לכבוד יום העוגה הבינלאומי שנחגג בעולם מידי שנה ב- 26 לנובמבר, סוגת מציעה מתכון של השף והאופה ארז קומרובסקי לעוגה מהירה טעימה וקלה להכנה, אשר מבוססת על רעיון הקראמבל – בסיס של תפוחים ירוקים מגוררים ושכבה יפה וזהובה של בצק שטרויזל פריך

קרדיט צילום: דן פרץ

חומרים לתבנית פיירקס מלבנית:

12 תפוחים ירוקים מזן גרני סמית

מעט מיץ לימון סחוט

1 כף חמאה רכה לשימון התבנית

לבצק שטרויזל:

200 גרם (1/3 1 כוסות) קמח רב תכליתי (לבן) "סוגת"

200 גרם (1/3 1 כוסות) סוכר דמררה קלאסי "סוגת"

קורט קינמון טחון

קורט אגוז מוסקט מגורר

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

הוראות הכנה:

1.מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

2.מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ומגררים בפומפיה גסה. מעבירים לקערה, סוחטים מעט מיץ לימון ומערבבים כדי למנוע השחרה.

3.מכינים את הבצק: מערבבים בקערה קמח, סוכר, קינמון ואגוז מוסקט. מוסיפים קוביות חמאה ומשפשפים את הרכיבים בין כפות הידיים, עד שנוצרים פירורים קטנים.

4.משמנים את התבנית בחמאה ומשטחים בה את התפוחים המגוררים בשכבה אחידה. מעבירים לתבנית את פירורי השטרויזל ומשטחים מעל התפוחים.

5.אופים בתנור החם כ-40 דקות, עד שהבצק מזהיב יפה. מניחים להתקרר מעט ואם רוצים מאבקים באבקת סוכר לפני ההגשה.

יום עוגה שמח- בתאבון!

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן