היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

תרומתו של האבוקדו לבריאות המעי מחקר מגלה: אבוקדו משפר את בריאות המעי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

על פי המחקר, הוספת הפרי הירוק לתזונה היומית יכולה לשפר את המגוון של החיידקים הידידותיים במעי, המסייעים בטיפול כנגד טפילי מעיים • מומחי האבוקדו של "חקלאי גרנות": "מעמדו של האבוקדו כסופר-פוד ותרומתו לבריאות רק מתחזקת במרוצת השנים, זה הזמן ליהנות מאבוקדו המגיע לשווקים בפתיחת העונה.

אכילת אבוקדו מידי יום, יכולה להועיל לבריאות המעיים, זאת על פי מחקר חדש שנערך על ידי חוקרים באוניברסיטת אילינוי. המחקר מצא כי צריכת אבוקדו יומית הובילה לעלייה במגוון חיידקי המעי וריכוז גבוה יותר של החיידקים המסייעים בפירוק סיבים, אשר עוזרים לייצר את התרכובות המיוצרות בתהליך חילוף החומרים, התומכות בבריאות המעיים הכללית.

המחקר עקב אחר מצב הבריאות והתזונה של 163 מבוגרים הסובלים מעודף משקל. קבוצה אחת התבקשה לאכול אבוקדו מידי יום, והקבוצה השנייה לא אכלה אבוקדו. בקרב המשתתפים שאכלו אבוקדו אחד ליום במשך 12 שבועות, מצאו החוקרים שינויים חיוביים בחיידקי המעיים, כולל גיוון חיידקי מוגבר. "אנחנו יודעים שאכילת אבוקדו עוזרת להרגיש מלאות ומפחיתה את ריכוז הכולסטרול בדם, אבל לא ידענו איך זה משפיע על חיידקי המעיים ועל התרכובות שהחיידקים מייצרים", אומרת מחברת המחקר הראשי שרון תומפסון. מחברי המחקר ציינו כי אבוקדו גם עשיר בסיבים ומחקרים אחרים הראו שמאכלים עתירי סיבים טובים לעיכול בריא.

לדברי המומחים לגידול אבוקדו של "חקלאי גרנות", הקשר בין מגוון החיידקים במעיים לבין בריאות טובה יותר כבר הוכח בכמה מחקרים, ומדענים מאמינים שפירות וירקות ממלאים תפקיד מכריע בשיפור בריאות המעיים. מערך חיידקי מעיים פחות מגוון מקושר להתפתחות השמנת יתר ובעיות בריאותיות רבות.

"חקלאי גרנות" הנה חברת השיווק, מכירה והפצה של פירות וירקות לרשתות המזון, הנמצאת בבעלותם של החקלאים מהקיבוצים והמושבים החברים בתאגיד גרנות. החברה מחזיקה בכ-25,000 דונם של מטעי אבוקדו ומספקת כ-40% מהאבוקדו שהישראלים אוכלים, לצד ייצוא אל רשתות המזון המובילות בעולם.

 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Translate »
דילוג לתוכן