היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

BLACK FRIDAY מתכון מושלם לרגל חגיגות הבלאק פרידיי והוא כמתבקש מחומר גלם בצבע שחור

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

לכבוד חגיגת השופינג של ה-BLACK FRIAY שמצוין בעולם מידי שנה ביום שישי האחרון של נובמבר, סוגת מציעה מתכון המשתלב עם האווירה החורפית ובאופן טבעי משלב את הגוון השחור, של מרק עשיר עם עדשים שחורות וירקות

מרק עדשים שחורות עם ירקות וחומוס באדיבות סוגת

קרדיט צילום: שרון בנימין

מרכיבים:

1 כוס עדשים שחורות של סוגת

1 כוס חומוס של סוגת

3 כפות שמן זית

1 בצל חתוך לקוביות קטנות

3-4 שיני שום כתושות

3 מקלות סלרי חתוכים דק

2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות

1 פלפל גמבה אדום חתוך לקוביות קטנות

1 פלפל גמבה צהוב חתוך לקוביות קטנות

1 קישוא חתוך לקוביות קטנות

1 כפית מלח או לפי הטעם

1/2 כפית פלפל שחור או לפי הטעם

2 כפית כמון

1 כפית כורכום

1 כפית אבקת קארי

1 כף גדושה רסק עגבניות

2 עגבניות חתוכות לקוביות בינוניות

6 כוסות ציר ירקות או מים רותחים

להגשה:

כוסברה קצוצה

אופן הכנה:

מכינים את החומוס: לילה לפני בישול המרק משרים את החומוס בשפע מים. למחרת מסננים, מביאים לרתיחה בסיר עם שפע מים ומבשלים בין שעתיים לשלוש עד שהגרגרים מתרככים. מוסיפים לסיר מים רותחים במידת הצורך ומקפים בעזרת כף את הקצף הלבן שנוצר על פני המים.

מכינים את העדשים: מכסים את העדשים השחורות במים ומשרים כ-20 דקות.

מבשלים את המרק: מחממים את השמן בסיר ומאדים את הבצל, השום והסלרי תוך כדי ערבוב עד הזהבה קלה. מוסיפים את הגזרים, הפלפלים והקישוא וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ-5 דקות עד שהפלפלים מתחילים להתרכך. מתבלים ומערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות, מערבבים ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את המים, החומוס המבושל והעדשים המסוננות, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים את המרק כ-30 דקות או עד שכל הירקות מתרככים. טועמים ומתקנים את התיבול.

מפזרים כוסברה ומגישים מיד.

בלאק פריידי שמח- ובתאבון!

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Translate »
דילוג לתוכן