היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

חברת "תבואות" משיקה,פוניו אורגני – סופרפוד עתיק ממערב אפריקה: דגן נטול גלוטן ועשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

חברת תבואות, המתמחה במזון טבעי ואורגני, משיקה – לראשונה בישראל – פוניו אורגני: סופרפוד עתיק הגדל במערב אפריקה. מדובר בדגן מלא וזעיר בגודלו, נטול גלוטן ועשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.

חברת תבואות ממשיכה לחדש ולהפתיע עם מוצרים איכותיים ועם ערך תזונתי רב, והפעם הכירו את הפוניו האורגני, דגן עם ערכי תזונה רבים ומועילים, מאוד מעניין להכיר דגן נוסף מעבר לדגנים שאני מכירה, והפוניו בהחלט מסקרן מאוד וגם חדש בישראל, בהמשך הכתבה מצורף מתכון מצויין באדיבות המתכונאית אריקה לוי, פוניו עם חלב קוקוס ,כורכום ,קינמון וכמון, בהחלט מתכון מצויין לחורף וגם לימי הקורונה כחיזוק לגוף ולמערכת החיסונית, אני בהחלט מתכוונת להכין ולהנות.

לפוניו טעם אגוזי, ייחודי וטעים, והכנתו קלה ומהירה – בישול במים רותחים כ-20 דקות וזהו, מוכן. נהדר כתוספת, במרק, כדייסה, כ"קוסקוס" ואפשר להכין ממנו לחם ואפילו בירה.

הנטורופתית יערה כהן איכילוב מציינת כי "פוניו הוא דגן מלא, ללא גלוטן, העשיר בסיבים תזונתיים ומשפר את פעילות מערכת העיכול, הוא תורם לתחושת שובע ממושכת, מכיל חלבון איכותי וברזל ועשיר בוויטמינים מקבוצה B".

תבואות משיקה שני סוגים של פוניו אורגני: פוניו אורגני הנארז במפעל תבואות; ופוניו אורגני ללא גלוטן הנארז במפעל המייצר בתנאי ייצור מפוקחים, ללא חשיפה לגלוטן.

כשר פרווה, בהשגחת בד"צ מחזיקי הדת בעל"ז.

מחיר: 19.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם.

להשיג ברשתות השיווק, בבתי טבע, בחנויות מתמחות ובמכולות.

"תבואות" מציעה מתכון צבעוני ומהיר הכנה:

פוניו עם חלב קוקוס, כורכום, קינמון וכמון

באדיבות המתכונאית אריקה לוי

מרכיבים:

1 כוס פוניו אורגני של "תבואות"

1 כוס מים או מרק/ציר ירקות, צלול

1 כוס חלב קוקוס

1/2 כוס בצל, קצוץ דק

3 שיני שום, כתושות

1 כפית ג'ינג'ר מגורר או 1/2 כפית ג'ינגר מיובש

1/2 כפית עלי אורגנו או טימין מיובשים

1/2 כפית כורכום טחון של "תבואות"

1/2 כפית כמון

1/2 כפית קינמון

3/4 – 1 כפית מלח הימלאיה דק של "תבואות"

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כוס פלפל אדום/כתום/ירוק חתוך לקוביות

להגשה ועיטור: קוביות גבינה בולגרית, זיתי קלמטה, מעט גרגרי חומוס מבושלים, עלי פטרוזיליה וכוסברה, שקדים מולבנים פרוסים, חצאי עגבניית שרי, פפריקה

הוראות הכנה:

  • להניח את הפוניו במסננת צפופה (הפוניו מאוד קטן) בתוך קערה ולהוסיף מים קרים. לערבב ולשטוף בזהירות. לסנן את המים
  • בסיר מתאים, לשים חלב קוקוס ומים/ציר מרק ולהביא לרתיחה על אש בינונית – גבוהה
  • להוסיף את התיבול והירקות ולבשל 5 דקות
  • להוסיף את הפוניו ולערבב. לכסות ולהנמיך את האש. לבשל 5 דקות. לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד 8 – 10 דקות
  • להסיר את המכסה ולאוורר את הפוניו עם מזלג (לא לדלג על שלב זה)

הגשה: להניח בקערת הגשה מתאימה. לפזר מעל את המרכיבים השונים ולפזר מעט פפריקה.

אפשר גם להגיש כמנה אישית: לשמן מעט ספל (או רינג). להניח בפנים 4- 5 כפות פוניו, להדק ולהפוך בזהירות.

קרדיט צילום מנה – PEXELS

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן