היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

טחנת "קמח הארץ" מציעה ליום העצמאות מתכון מעולה להכנת פיתות ביתיות טעימות ללא גלוטן, עם תערובת מולינו איטלקית לאפייה!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

בואו נודה על האמת, אין כמו פיתה. היא טעימה עם כל דבר – אפילו רק עם שמן זית ומעט חומץ בלסמי, וכמה זיתים. לכבוד יום העצמאות ובכלל – מציעה טחנת "קמח הארץ" להכין פיתות ביתיות טעימות טעימות עם תערובת "מולינו כחול" איטלקית לאפייה ללא גלוטן!

ותזמינו את הילדים לצפות בפלא מתנפח בתוך התנור. זה נראה כמו קסם אמיתי! הקמח נהדר להכנת מגוון מאפים ומתאים לכל מי שנמנע מגלוטן.

רכיבים:

500 גרם תערובת "מולינו כחול" על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה) של "קמח הארץ" (אפשר גם עם מולינו ירוק, ואז להוסיף עוד 5% מים)

450 מ"ל מים

10 גרם (כף) שמרים יבשים

35 גרם שמן זית

20 גרם סוכר

15 גרם מלח

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו לישה, שמים את כל חומרי הבצק יחד ולשים כ- 5 דקות במהירות נמוכה, ועוד כ- 3 דקות במהירות גבוהה

מוציאים את הבצק למשטח מקומח היטב בקמח ללא גלוטן

בעזרת קלף או סכין חדה חותכים חתיכות של כ- 100 גר' מהבצק, ויוצרים כדור מכל חתיכה

מרדדים כל כדור לצורה של פיתה

מניחים להתפחה של כ- 40 דקות, מכוסה במגבת לחה

מחממים תנור לחום מירבי של 240- 250 מעלות

מכניסים את הפיתות לאפייה בתנור ל- 5-10 דקות, עד להזהבה קלה

את הקמחים של קמח הארץ ניתן להשיג  ברשת ניצת הדובדבן ובחנויות טבע ברחבי הארץ, ובאתר

"קמח הארץ" הינה טחנת קמח ישראלית (מ-2009) במושב כוכב מיכאל, המייצרת ומשווקת קמחי איכות במחירים הוגנים. הקמחים הנטחנים בה מכילים את גרעין החיטה בשלמותו, כולל הסובין והנבט. הקמחים המיובאים מגיעים מטחנות קמח מובילות ומתמחות בגרמניה, צרפת ואיטליה.

עפ"י חזונו של מייסדה, אמנון ברזין, הטחנה נותנת מענה לאופה הביתי והמקצועי ומספקת קמחים איכותיים ומוכרים לצד נדירים ומיוחדים. בקמחים: קמחים מלאים ממגוון דגנים; קמח פיצה; קמחים צרפתיים; קמחים מדגנים עתיקים; קמחי פרימיום ועוד. בנוסף, משווקת הטחנה את המותג נטול הגלוטן MOLINO (מולינו) הכולל דברי מאפה, תערובות לאפייה ועוד. בצמוד לטחנה פועל בית מאפה ללחמי מחמצת טריים, הבודק הלכה למעשה את מגוון הקמחים ומשמש כמוקד ידע לאופים בכל הרמות.

קרדיט צילום: קמח הארץ

 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן