היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

מתכונים ליום העצמאות באדיבות עדי גבירצמן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

הקינוח הלאומי של יום העצמאות: מתכון לעוגת בסקוויטים

ללא גלוטן, ללא סוכר ודל פחמימות

באדיבות: עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מהתפריט.

כמות מנות: חתיכות בגודל בינוני 10-12

זמן הכנה – שעה וחצי. זמן קירור והתייצבות – לפחות שעתיים

רמת קושי-בינונית

לכבוד יום העצמאות קבלו מתכון לעוגה הכי ישראלית שיש!

העוגה שאהובה על כל הילדים והמבוגרים, והפעם בגרסה דלת פחמימה, ללא גלוטן וללא תוספת של סוכר.

למתכון הזה נולדו הרבה גרסאות לאורך השנים, בחלקן הוסיפו לתערובת המילוי גבינה לבנה ובחלקן לא, בחלקן נתנו למילוי טעם שוקולדי ובחלקן רק ווניל.

את כל הגיוונים והשינויים האלה אפשר לעשות גם פה, בגרסה הדלת פחמימה.

לחיי קינוחי ילדות שיישארו תמיד הקינוחים הכי טעימים!

מצרכים-לביסקוויטים:

2 כוסות קמח שקדים

1 כף קמח פשתן

2 כפות ממתיק

2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר

1 כפית קינמון טחון

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

1 ביצה

3 כפות חמאה מומסת

1 כפית תמצית וניל

מצרכים-למילוי:

2 חבילות שמנת מתוקה להקצפה (סה"כ 500 גרם)

2 כוסות חלב שקדים (מופרדות, 1+1)

1 כוס גבינת מסקרפונה – לא חובה ואפשר עם או בלי הגבינה

1/3 כוס אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר

מצרכים-לציפוי:

80 גרם שוקולד חלב או מריר ללא תוספת סוכר

1/3 כוס חלב שקדים

הכנה-בסקוויטים:

1. לחמם תנור ל-160C ולהכין תבנית תנור עם נייר אפייה מעל (רצוי להבריש עם מעט חמאה).

2. בקערה גדולה לערבב ביחד קמח שקדים, קמח פשתן, ממתיק, אינסטנט פודינג, קינמון ואבקת סודה לשתייה.

3. בקערה קטנה לטרוף ביחד ביצה ותמצית וניל.

4. לפעור "בור" במרכז הקערה עם תערובת הקמחים ולשפוך לתוכו את החמאה המומסת ואת הביצה עם התמצית וניל.

5. לערבב בעזרת כף עד ליצירת תערובת "בצקית" של גושים גדולים.

6. ללוש כמה דק' לאיחוד של הבצק ויצירת כדור.

7. להעביר את הכדור בצק מעל לנייר אפייה משומן עם מעט חמאה.

8. להניח מעליו נייר אפיה נוסף ולרדד בעזרת מערוך לצורת מלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ.

9. כדי ליישר את הקצוות של המלבן, יש להיעזר בנייר האפייה ולקפל אותו כלפי פנימה עם הקצוות ליצירת קו ישר (ראו סרטון הכנה). לרדד קלות את הקצוות פעם נוספת והבצק מוכן לחיתוך.

10.בעזרת סכין חדה או גלגלת לחיתוך פיצה, לחתוך את הבצק למלבנים בגודל שווה ככל שניתן.

11.בעזרת מזלג לנעוץ ולסמן חורים בכל המלבנים (שלב שהוא יותר ליופי ואין בו צורך פונקציונאלי).

12.להעביר בעדינות את המלבנים לתבנית עם נייר האפייה עם ריווחים של כ-1 ס"מ ביניהם.

13.להכניס לתנור ל-12-15 דק' אפייה. תהיו ליד התנור, משום שהם יכולים להישרף בקלות.

14.לצנן לגמרי לפני שמעבירים לכלי איחסון.

מילוי והרכבה:

1.לשים את רכיבי המילוי במיקסר ולהקציף  במהירות הגבוהה ביותר במשך כ-10 דק', עד שמתקבלת קצפת חצי יציבה. ** כדי לייצב את הקצפת יותר, אתם יכולים להוסיף גבינה או 1-2 כפות נוספות של אינסטנט פודינג וניל.

2.בשלב זה במידה ואתם רוצים תוספת של גבינה, תוסיפו את הגבינה ותקציפו ביחד עוד כדקה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

3.ועכשיו לחלק הכייפי – ההרכבה!

4.בתבנית ריבועית שהכנתם מראש (אני השתמשתי בתבנית בגודל של 23/23 ס"מ), להניח שכבה ראשונה של בסקוויטים אחרי שאתם טובלים כל אחד מהם בחלב שקדים למשך כמה שניות.

5.מעל שכבת הבסקוויטים הראשונה לפזר 1/3 מתערובת המילוי באופן אחיד בתבנית.

6.להמשיך ככה עם עוד 2 שכבות נוספות, כאשר מסיימים עם שכבת קצפת.

7.להכניס את העוגה למקפיא לשעתיים לפחות.

ציפוי והגשה:

1.בקערה שמתאימה למיקרו להמיס ביחד את השוקולד עם החלב שקדים  (כדקה על חום מקסימלי) ולערבב ביחד ליצירת רוטב שוקולד.

2.להוציא את העוגה מהמקפיא ולשפוך מעליה את השוקולד. להזיז קלות את התבנית מצד לצד לפיזור וציפוי מלא של העוגה עם הרוטב שוקולד.

העוגה צריכה להיות במקפיא כחצי שעה מקסימום לפני ההגשה. מהמקפיא היא עוברת למקרר למנוחה קלה ואז לחיתוך והגשה. ממליצה לפרוס עם סכין חדה טבולה במים חמים.

לעוד מתכונים היכנסו לאתר:

https://www.hatafrit.co.il/

מתכון לפיתה ביס,ללא גלוטן, ללא סוכר ודל פחמימות

באדיבות: עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מהתפריט.

כמות: כ-10 יחידות. זמן הכנה– 30-40 דק'. רמת קושיקל.

כשיום העצמאות קרב ובא, כולנו מתכננים את חגיגות ה"על האש" בחוץ עם בני המשפחה וחברים. פריט מזון אחד מושלם לחגיגות הוא הפיתה.  הלחם הכי ישראלי שיש!!

אז רגע לפני יום העצמאות, קבלו מתכון לפיתה ביס! ללא גלוטן, ללא סוכר, מניחים אותה על אש גלויה עד לחריכה ופריכות, או ממלאים בתוכה בכל מה שאתם אוהבים – ובתיאבון!!!

מצרכים:

1/4 כוס קמח קוקוס

1/2 כף קמח שקדים

2 כפות אבקת פסיליום

1 כוס מים חמים

1 כף שמ"ז

1.5 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

הכנה:

  1. לחמם תנור ל-180C
  2. לערב ביחד יבשים
  3. להוסיף מים חמים ושמן זית, ולערבב ליצירת תערובת בצקית וללוש במשך כמה דק'
  4. לחלק בצק ל-4 חלקים.
  5. לרדד את הכדורים ל-4 "פיתות" בקוטר של 9-10 ס״מ מקסימום כל אחת וגובה של לפחות 5-6 ס״מ (חשוב להשאיר גובה לבצק כדי שיהיה קל לפתוח את ה״כיס״ של הפיתה.
  6. להעביר לתבנית אפייה עם נייר אפייה מעל ולהכנית לתנור.
  7. לאפות במשך 20-25 דק' עד להזהבה ואווריריות. מומלץ להפוך את הפיתות במהלך האפייה.

לעוד מתכונים היכנסו לאתר:

https://www.hatafrit.co.il/

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן