היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

מתכונים קלילים בריאים וטעימים לשבירת צום

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

שירלי כרמונה-גולדמן, מומחית בפיתוח חדשנות בתחום הוולנס ובעלת מותג תוספי התזונה  WELLOVING, משתפת במתכונים טעימים, קלים ובריאים לסיום הצום וממליצה:

לצמים כדאי להתחיל את היום עם 10 כוסות מים לפחות בשעות המקדימות, ולוודא שאתם נכנסים לצום כשהגוף מרגיש רוויה.

את הצום סיימו עם מאכלים שהם חגיגה לבלוטות הטעם, אבל תוך התחשבות במערכת העיכול.

חומוס בריאות ירוק

עיצוב ללא שם – 2

5 דקות הכנה בלבד לחומוס טעים ובריא המומלץ לסיום הצום. הוא משביע ויחד עם זאת נח לעיכול לאחר צום ארוך.

מצרכים למנה זוגית גדולה:

½ קילו גרגירי חומוס מושרים מליל אמש שבושלו עד רכות + מעט ממי הבישול

(*אם אין סבלנות כמוני- 1 קופסת שימורים, עם מעט מהמים שבשימורים)

2 כפות גדושות טחינה

2 שיני שום

מיץ מ-2 לימונים

כמה עלי תרד טריים רחוצים

מלח, פלפל, כמון, ממליצה מאוד שלא לוותר על השלישיה הזו, היא מוסיפה מאוד לטעם.

נכין בבלנדר. נבחר בתוכנית העוצמתית ביותר על מנת להגיע למרקם חלק ככל הניתן.

עוגת יוגורט אוכמניות לימון בריא

(או כמו שאני קוראת לה עוגת ויטמין C ונוגדי-חמצון)

רכיבים:

1 1/2 כוסות קמח רגיל

1 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

גביע יוגורט יווני רגיל

1/4 כוס דבש

1/4 כוס רסק תפוחים לא ממותק

2 כפות מיץ לימון

1 כפית גרידת לימון

2 ביצים

1 כוס אוכמניות טריות

הוראות:

מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס, ומשמנים תבנית אפייה עגולה בגודל 23 ס"מ.

בקערה בינונית, טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.

בקערה גדולה נפרדת, מערבבים יחד את היוגורט היווני, הדבש, רסק התפוחים, מיץ הלימון, גרידת הלימון והביצים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים עד שהם פשוט נטמעים.

מקפלים פנימה בעדינות את האוכמניות הטריות.

יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה המוכנה ומפזרים אותה בצורה אחידה.

אופים כ-25-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.

מניחים לעוגה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות, ולאחר מכן מעבירים אותה לרשת לצינון מלא.

פינוק טעים, קל ומתאים בצורה מושלמת לתה של אחרי הצום. תהנו.

זכרו, החגים הם זמן להתבוננות, צמיחה וחיבור. אז, קחו רגע לעצור, לנשום ולחוות את המהות האמיתית של יום כיפור. לחיי עונת חגים משמעותית ומשנה השנה!

לעוד מגוון של מתכונים: https://www.instagram.com/welloving.official/

קרדיט צילומים: שירלי כרמונה גולדמן

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן