אחד מסימני
ההיכר הבולטים של חג השבועות, הינו המנהג לאכול מאכלים חלביים. חברת כרמית משתפת מתכון קל להכנה ובמרקם טעמים עשיר:
סלט של סלקים, אנדיב, גבינת קממבר וכעכי טרליני.
מרכיבים:
אנדיב
בשני צבעים
1 סלק לא מבושל, מקולף
גלגל קטן
של גבינת קממבר
מיקס עלים
ירוקים (אורוגולה, תרד, עלי בייבי)
כעכי
טרליני, מסדרת פניני, בטעם שאתם הכי אוהבים (קלאסי, שום בצל, ובתוספת מלח ים).
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
2 כפות מיץ תפוזים
2 כפות חומץ
2 כפות מיץ לימון
1 כפית חרדל
1 כפית דבש
גרידת
תפוז
קורטמלח
קורטפלפל
יש לערבב היטב
בצנצנת את המרכים
עבור הרוטב
אופן ההכנה:
יש לקחת צלחת
רחבה, ולהניח את מיקסהירוקים.וגם את סירות האנדיב.
יש לקלף
את הסלק, ולחצות אותו לחצי ולפרוס עם סכין חדה ולהניח בצלחת בין סירות האנדיב,
לאחר מכן מחממים תנור ל-180 מעלות, מניחים את גלגל הקממבר על נייר אפייה
ומחממים כ-3 דקותבתנור למרקם רך ועסיסי.
מניחים במרכז הסלט את הגבינה ומפזרים את כעכי הטרליני בכמות שאוהבים
לטבילה בגבינה הנימוחה, את רוטב הויניגרט הדרים שופכים מעל, ומתענגים…חג שבועות שמח!