היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

בפורים הזה- אפשר גם מלוח! אם כבר שנה הפוכה, למה שלא ניקח גם את פורים על הצד המלוח? השף האופה ארז קומרובסקי מציע גרסה מיוחדת להכנת אוזני המן מלוחות בהשראת מאפה הפטאייר, במילוי תרד וגבינת עזים טרייה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אוזני המן מלוחות במילוי תרד וגבינה/ ארז קומרובסקי ל"סוגת"

קרדיט צילום: נמרוד סונדרס

חומרים ל-20 יחידות

לבצק:

500 גרם  קמח קסם – קמח שמרים "סוגת"

1/2 1 כפות סוכר לבן "סוגת"

1/2 כף מלח

2 כפות שמן זית

275-300 מ"ל מים

למלית:

500 גרם תרד טורקי או רגיל, שטוף ומיובש

1/2 כפית מלח ים גס

200 גרם גבינת עזים טרייה (למשל פטה עזים), מפוררת

3 שיני שום, קצוצות דק

פלפל לבן גרוס גס

הוראות הכנה:

1.מתחילים בהכנת הבצק: מעבירים לקערת המיקסר או לקערה גדולה את רכיבי הבצק ולשים במשך 10 דקות לקבלת בצק חלק ונוח לעבודה. אם הבצק דביק, אפשר להוסיף מעט קמח. מכסים בניילון ומתפיחים כחצי שעה.

2.מוציאים את הבצק מהקערה, לשים אותו מעט ומחזירים לקערה לחצי שעה נוספת.

3.מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים ומניחים על משטח מקומח. מכסים בניילון ומתפיחים עוד 10-15 דקות.

4.בזמן ההתפחות מכינים את המלית: מעבירים את התרד השטוף והמיובש לקערה ומפזרים מעל מלח גס. מעסים את התרד בידיים כדי שיפריש נוזלים. סוחטים היטב וקוצצים.

5.מערבבים בקערה את התרד הקצוץ עם הגבינה המפוררת, שום כתוש ופלפל לבן, לקבלת מלית אחידה.

6.מרדדים את כדורי הבצק במערוך לעיגול בקוטר כ-12 ס"מ. מניחים במרכז העיגול כף גדושה של מלית ומברישים את השוליים במעט מים. סוגרים לצורת אוזן המן.

7.מסדרים את המאפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפוח עוד 15-30 דקות.

8.מכניסים אבן אפייה או תבנית מתכת לשליש התחתון של התנור ומחממים ל-240 מעלות.

9.מברישים את המאפים הממולאים בשמן זית ומעבירים עם נייר האפייה לאבן או לתבנית החמה שבתנור. אופים 10-15 דקות, עד שהמאפים מזהיבים היטב.

חג פורים שמח!!!

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן