היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

חגיגת מתכוני שף עם "אחוה" "אחוה" והשף עומר מילר מגישים מתכון "טעים אש": סלוף על הרשת לצד מאשוויה וטחינה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, בשיתוף עם השף עומר מילר ("טעים אש"), מגישים מתכון נפלא למנה שישראלים אוהבים: סלוף שמכינים ישירות על הגריל או בתנור, עם סלט ירקות צלויים וטחינה. המתכון קל הכנה, יכול לשמש כתוספת לארוחה בשרית או צמחונית, באירוח חגיגי ובארוחה משפחתית משמחת.
בתיאבון!


מצרכים (לכ-6 פיתות רחבות):
לסלוף:
1 ק"ג קמח ללחם
1 כף שטוחה סוכר
1 כף שמרים יבשים
3 כוסות מים פושרים
1 כף שמן זית
למאשוויה:
2 עגבניות
1 גמבה
1 פלפל ירוק חריף
1 בצל
1 מיץ מלימון
1/2 כוס שמן זית
קורט מלח
1 צרור פטרוזיליה
לטחינה:
1/3 כוס טחינה גולמית של "אחוה"
3 כפות מים
1 מלימון אחד
אופן ההכנה:
1. חותכים את הירקות גס וצולים על הגריל.
2. מכינים את הבצק: בקערה שמים קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים מים ומערבבים בעזרת הידיים. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומייצרים גוש. מכסים בעזרת ניילון נצמד ומתפיחים באזור חמים במשך כשעה וחצי.
3. מייצרים כשישה כדורים מהבצק המותפח ומתפיחים את הכדורים למשך כעוד 45 דקות.
4. מעבירים כל כדור למשטח מקומח ומייצרים פיתה רחבה בעזרת הידיים. מורחים כל פיתה במעט שמן זית ומניחים את הפיתות ישירות על הרשת.
5. קוצצים את הירקות הצלויים, ממליחים ומוסיפים שמן זית ומיץ לימון.
6. בעזרת בלנד מוט טוחנים טחינה גולמית, מים ומיץ לימון.
7. מניחים את סלט הירקות השרופים על גבי הפיתה ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה גס וטחינה. מזלפים שמן זית מלמעלה.

קרדיט צילום: שניר סופגי גואטה

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן