היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

אוזן המן עשוייה קדאיף כבר טעמתם?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

במיוחד לחג הפורים, נטלי קריידן, שף פטיסייר במלון פסטורל בכפר בלום

הכינה עבורנו מתכון מיוחד לאוזן המן משערות קדאיף, במילוי קרם שקדים ואגסים.

קרדיט צילום: הראל וייס

בסיס אוזן המן

200 גרם שערות קדאיף

100 גרם חמאה

כף אבקת סוכר

מתכון לקרם שקדים:

200 גרם חמאה רכה

200 גרם אבקת סוכר

2 ביצים שלמות

2 חלמונים

200 גרם שקד טחון

מעט קינמון

100 גרם קמח

מרכיבים לאגסים בסירופ:

1 ליטר מים

1 קילו סוכר

1 לימון

מקלות קינמון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 175 מעלות ובינתיים מתחילים בהכנות.

בסיס אוזן המן:

בקערה, ממיסים את החמאה ושופכים על שיערות הקדאיף עם אבקת סוכר ומערבבים היטב עד שכל שערות הקדאיף מצופות בחמאה הבוהקת

קרם שקדים:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מכינים את קרם שקדים:

מתחילים לערבב את החמאה הרכה, מוסיפים את אבקת סוכר, מערבבים יחד עם לאיחוד וריכוך.  לאחר מכן מוסיפים 2 ביצים שלמות ו 2 חלמונים, אחד אחד, עד שהקציפה מתאחדת.

מוסיפים אט אט תוך בתנועות קיפול את  השקדים הטחונים, את  הקינמון, ואת הקמח המנופה ומאחדים הכל יחד.

אגסים בסירופ:

בסיר נפרד מביאים לרתיחה, ליטר מים עם קילו סוכר חום, מקלות קינמון וחצי לימון סחוט טרי. מקלפים אגסים ומוסיפים לסיר. מבשלים כעשר דקות. מוציאים את האגסים ומקררים אותם.

אופן הרכבת אוזני המן:

יוצרים משטח עגול קטן משיערות הקדאיף, מורחים קרם שקדים במרכז, מניחים עליו את האגס  (במידה והאגסים גדולים מדי, אפשר לפרוס לפרוסות דקות או לשלב רחק מחצית מהאגס) – הכל תלוי בגודל אוזן המן שתרצו להכין. באמצעות קיפול פנימה,  יוצרים צורת משולש, מעין אוזן המן.

אופים בחום של 175 מעלות בתנור מחומם מראש, למשך 20 דקות או עד שמזהיב.

חג פורים שמח

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן