היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

מאפה פילו בולגרי (בניצה קצת אחרת) לחג השבועות מתכון באדיבות 'סולתם'

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מאפה בולגרי עם גבינה הוא מאכל פופולרי ואהוב במטבח הבולגרי. הנפוץ ביותר של מאפה עם גבינה נקרא "בניצה", שהוא סוג של מאפה פילו במילוי תערובת של גבינה, ביצים ולעתים גם יוגורט או תרד.

קרדיט צילום: גיל אבירם

טעמו של המאפה הוא עשיר ומלוח, בשילוב פריכות ותערובת גבינה שיוצרת מרקם קרמי שמשלים את המאפה למתקלף וקריספי. ניתן להינות מהמאפה כתפריט לארוחת בוקר, בארנץ' או חטיף למהלך הערב.

מצרכים למלית:

1 חבילה גבינת טוב טעם

1 קובייה בולגרית 16%

חופן גבינה צהובה עמק מגורדת

מיכל שמנת מתוקה 38%

2 ביצים שלמות

מלח ופלפל שחור טחון

2 כפות קמח

חבילה עלי פילו

חמאה מומסת למריחה

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי המלית.

מסדרים בתבנית אפייה שכבה של עלי פילו מקומטים ויוצקים מעל את המלית.

מעל המלית מסדרים עוד עלים שלמים של פילו מקומטים בצפיפות.

מורחים את השכבה העליונה בחמאה מזוקקת בנדיבות, מכניסים לתנור ואופים בחום של 200 מעלות עד להשחמה טובה.

המלצה: הגישו ליד ירקות טריים חתוכים.

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן