רשת טיב טעם עורכת בסניפיה את חודש איטליה עד ה- 29 לנובמבר, שיתמקד בעולם הקולינריה האיטלקי על כל טעמיו וסוגיו
וחולקת מתכון איטלקי עשיר בטעמים וקל להכנה –
לזניה וגבינות.
באדיבות
רשת טיב טעם וחברת הבת ישרקו המייבאת לארץ מגוון מוצרים מיוחדים מאיטליה בטעמים אוטנטיים
כמו באיטליה.
קרדיט צילום: יח"צ
מרכיבים:
500
מ"ל רוטב בשמל וירג'יליו VIRGILIO
1/4
כפית תבלין אגוז מוסקט
רוטב
עגבניות:
400
גר' עגבניות מרוסקות Ortolina
3 כפות
שמן זית
1 בצל
סגול
2 שיני
שום
1 כפית
סוכר
1/2
כפית מלח
1/4
כפית פלפל שחור
1 כפית
תבלין אורגנו יבש
תערובת
גבינות:
100
גרם גבינת מוצרלה
100
גרם גבינת אמנטל צרפתי Paysan Breton
100
גרם פרמז'נו רג'אנו VIRGILIO
חבילת
פסטה ללזניה גראפאלו GAROFALO
אופן
הכנה:
רוטב
עגבניות: לטגן בצל בשמן זית עד להזהבה, להוסיף שיני שום חתוכים גס ולטגן עוד דקה. להוסיף
את שאר מרכיבי רוטב העגבניות, לערבב ולתת להתבשל יחד עד לאיחוד טעמים באש נמוכה כ-20
דקות, לערבב מידי פעם.
את רוטב
בשמל וירג'יליו יש לערבב היטב בקערה יחד עם
תבלין המוסקט.
תערובת
גבינות: יש
לגרד את כל הגבינות ולערבב לתערובת אחת אחידה.
בתבנית
רחבה לסדר את המרכיבים לפי הסדר הבא:
שכבת
רוטב עגבניות, שכבת דפי לזניה, שכבת רוטב עגבניות, שכבת בשמל, שכבת תערובת גבינות.
לחזור על הפעולה עד מסיימים עם שכבה אחרונה בתערובת גבינות.
להכניס
מכוסה בנייר אפיה לתנור שחומם מראש על 180-200 מעלות, לאחר כחצי שעה, להוריד כיסוי
ולהמשיך באפיה עוד כ-15 דקות עד השחמה.