היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

חוגגים את יום הפלאפל הבינלאומי "אחוה" והשפית ג'קי אזולאי מגישים ליום הפלאפל הבינלאומי:פלאפל ביתי עם טחינה ופיתה על מחבת

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, מגישה לרגל יום הפלאפל הבינלאומי, יחד עם כוהנת הבישול הביתי והשפית ג'קי אזולאי, מתכון לפלאפל טעים, ביתי ומשביע. הפלאפל קל הכנה, מוגש בתוך פיתה נהדרת המוכנת במחבת, לצד טחינה עשירה ומבחר ירקות. מנה נפלאה להנאת כל המשפחה!

קרדיט צילום: שניר סופגי גואטה

יום פלאפל בינלאומי שמח!

מצרכים:

1 חבילה חומוס קפוא

5 שיני שום

1 חופן כוסברה קצוצה

1 חופן פטרוזיליה קצוצה

1/2 בצל

1 כפית כמון

1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית אבקת אפייה

1/3 כוס קמח

1/3 כוס מים

מעט מלח

מעט פלפל שחור גרוס

שמן זית לטיגון

לפיתה במחבת:

2 כוסות קמח לבן

1 כפית שמרים יבשים

1 כפית סוכר

2/3 כוס מים פושרים

1 כף שמן זית

1/2 כפית מלח

לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית ללא מלח של "אחוה"

1 לימון טרי

1/2 כוס מים

קורט מלח

קורט פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הפלאפל: מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים של הפלאפל ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת גרגרית. מכניסים את התערובת למקרר למשך כ – 30 דקות להתייצבות.
  2. לאחר ההתייצבות מייצרים כדורי פלאפל. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק.
  3. מכינים את הפיתה במחבת: מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר – ומוסיפים את המים בהדרגה. מוסיפים שמן זית ומלח ולשים היטב.
  4. מחלקים את הבצק לכדורים ומכסים במגבת למשך כ- 10 דקות.
  5. משטחים מעט את הכדורים ומניחים על מחבת לוהטת למשך כ-2 דקות מכל צד.
  6. מכינים את הטחינה: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת טחינה חלקה ומעט נוזלית.
  7. בתוך פיתה שמים כדורי פלאפל, ירקות טריים ומפזרים סלט טחינה מעל.

 

 

 

 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן