היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

כופתא קיפודים – מאכל עדות פרסי מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות סולתם

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מצרכים לסוטאג׳ 28 ס״מ:

קרדיט צילום: גל בן זאב

לכדורים:

1 בצל קלוף וקצוץ

3 שיני שום קלופות

½ צרור פטרוזיליה קצוצה

½ צרור כוסברה קצוצה

1 כפית כורכום

½ כף מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס

¼ קילו בשר בקר טחון

375 גרם אורז  בסמטי

לרוטב:

4 כפות שמן זית

1 כרישה יפה, החלק הלבן בלבד, חתוכה לפרוסות

3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים

¼ כרוב לבן קטן קצוץ

1 יח׳ בצל קלוף וחתוך לרצועות

3 שיני שום פרוסות

1 כף כורכום

1 כפית זרעי כוסברה גרוסים

½ לימון סחוט

1 ליטר מים רותחים או ציר עוף/ירקות

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. לקיפודים: במעבד מזון טוחנים בצל, שום, עשבים ותבלינים לעיסה.
  2. מוסיפים את הבשר ומעבדים קצרות יחדיו.
  3. מוסיפים את האורז ומערבבים בידיים ואז לשים את התערובת במשך כ-3 דקות.
  4. מניחים בצד.
  5. לרוטב: מחממים שמן זית בסוטאז׳ ומזהיבים כרישה, סלרי, כרוב ובצל.
  6. מוסיפים שיני שום, כורכום, זרעי כוסברה, מלח, פלפל ומערבבים יחדיו.
  7. מוסיפים לימון סחוט ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה.
  8. מכינים כדורים קטנים מתערובת הקיפודים תוך כדי לישה של העיסה בים כפות הידיים.
  9. מסדרים את הכדורים בתוך הרוטב. מוודאים שהנוזלים מגיעים עד חצי מגובה הכדורים.
  10. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-10 דקות בביעבוע עדין מאוד.
  11. מכסים במכסה ומבשלים במשך כ-40 דקות- לא פותחים את המכסה במהלך הבישול גם לא כדי חריץ.
  12. בתום הבישול יתקבל סיר מלא בקציצות קיפודיות.

בתאבון!

 

 

 

 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן