היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

רשת טיב טעם חולקת מתכון חגיגי לשולחן החג: עופיונים צלויים בענבים ויין, המוגשים עם אורז אדום.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

רשת טיב טעם חולקת מתכון לשולחן החג המשלב מגוון טעמים יחד הנרקמים למעטפת של עופיונים צלויים בענבים ויין, מוגשים עם אורז אדום. מנה מרשימה שמכינים בכמה דקות עבודה. לצד אורז אדום שצבעו וטעמו האגוזי יוצרים הרמוניה מושלמת עם העופיונים.

חומרים ל-6 מנות:

3 עופיונים

6 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

2 סלסילות ענבים אדומים

4 כפות דבש

2 כוסות יין אדום

10 ענפי טימין

לאורז אדום:

3 כפות שמן זית

3 כוסות אורז אדום מלא

מלח ופלפל שחור גרוס

6 כוסות מים רותחים

אופן הכנה

מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית גדולה ועמוקה בנייר אפייה. מושחים עופיונים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. אפשר לקשור את הרגליים כדי לשמור על צורתם. מניחים בתבנית אשכולות ענבים ומסדרים מעל את העופיונים כשהחזה כלפי מעלה. מזלפים מעל דבש, יוצקים יין אדום ומניחים ענפי תימין.

צולים במשך 60-45 דקות ללא כיסוי עד שהעופיונים מוכנים – נועצים סכין בחיבור בין הירך לחזה ומוודאים שהנוזלים הניגרים שקופים ולא דמיים.

בינתיים מכינים אורז אדום: מחממים שמן זית בסיר גדול. מטגנים אורז אדום כ-2 דקות. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים מים רותחים ומכסים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 35 דקות. מוציאים את העופיונים מהתנור ומגישים לצד האורז והענבים הצלויים.

מתכון: סבינה ולדמן | צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע

 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן