היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

"לחמים וכריכים" ספר מתכוני אפייה דיגיטלי, דלי פחמימה, ללא גלוטן ספר מתכונים חדש ללחמים וכריכים – של עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

לאחר שנתיים של פיתוח מתכונים, מחקר באפייה ללא גלוטן וללא סוכר ולקראת חג הפסח משווקת עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, ללא גלוטן מה- Hatafrit ספר מתכונים דיגיטלי: "לחמים וכריכים", עם 15 מתכונים דלי פחמימה, קלים ומהירים להכנה, טעימים ובריאים.

המתכונים בספר, לחמים וכריכים, מחוללים מהפיכה באפייה ומציגים בפנינו עולם חדש ועשיר של חומרי גלם מזינים ומייטיבים שמסייעים להתמודדות עם השינוי בהרגלי האכילה של אלו הרגישים לגלוטן, סוכרתיים ובכלל. המתכונים, שנבנו בקפידה עבור כל מי שרגיש לגלוטן, או צריך להפחית צריכה של פחמימה, טעימים בדיוק כמו הגרסאות המקוריות – וקלים יותר לאפייה מאשר לחמים מסורתיים.

"ספרי המתכונים שלי נוצרו מתוך הרצון שלי לפתח ארוחות וחטיפים בריאים וקלים להכנה המתאימים לכל הרגישויות שלי, ומתוך ההבנה כי בישול ואפייה ללא גלוטן וללא סוכר נראים לכולנו כמו מאבק בלתי אפשרי! אבל, בהחלט אפשרי וניתן לאכול טעים, בריא ומזין, ללא גלוטן וללא תוספת מיותרת של סוכר!! והרבה מזה תלוי בנו ובנכונות שלנו להכין ולהתארגן מראש." מסבירה עדי גבירצמן.

המתכונים קלים, מהירי הכנה ומהווים חוויה בריאה. על ידי שימוש בקמחי אגוזים, שקדים, קוקוס, פשתן ועוד, כבסיס לסגנון האפייה הזה, ניתן להפוך בקלות כל מתכון לבריא יותר.

בין המתכונים המאוגדים בספר: לחם כריכים ליום-יום עם מתכון מנצח לקלאב-סנדוויץ' האהוב והמוכר, חלה רכה ומפנקת, עם מתכון לכריך סביח של צהרי שישי, ברד-פודינג (לחם שהוא גם קינוח), בייגל'ס קלילים, לחם מלא מפשתן ועוד. הספר שמגיע בגרסה דיגיטלית ירוקה, ניתן להורדה ושמירה בקלות ויכול לשמש מתנה אידיאלית להעניק להורים, סבים וסבתות ולכל אחד.

המתכונים שבספר מתאימים גם לחג הפסח והם אינם מכילים קמח או גלוטן.

מתוך ספר מתכוני אפייה: 'לחמים וכריכים' – של עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימה

המתכונים, שנבנו בקפידה עבור כל מי שרגיש לגלוטן, או צריך להפחית צריכה של פחמימה, טעימים בדיוק כמו הגרסאות המקוריות – וקלים יותר לאפייה מאשר לחמים מסורתיים.

בין המתכונים: מיני בייגל'ס קטנים ושמנמנים , טעימים, מפנקים ומתאימים לכל רגע ואירוח, בארנץ' של שבת בבוקר, ערב מול הטלוויזיה וארוחת עשר במשרד.

מיני בייגל'ס אמריקאיים ללא גלוטן:

המלצה: אל תוותרו על התוספת של התבלין (הכל על בייגל) משום שהוא תורם רבות לטעם של הבייגל הזה.

הגישו לצד הבייגל גבינה וירקות.

מצרכים (5 יחידות):

1.5 כוסות קמח שקדים

1/4 כוס אבקת חלבון

1.5 כפיות אבקת אפייה

1 כפית קסנטן גאם

1 כפית ממתיק סוכר חום

1/2 כפית מלח

1 ביצה

2 כפות יוגורט יווני

2 כפות מים חמים

לציפוי:

1 ביצה עם 1-2 כפות מים

תבלין הכל על בייגל everything on a bagle

הכנה:

  1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית בייגל'ס או תבנית אפייה "רגילה" משומנת או נייר אפייה מעל.
  2. בקערה גדולה לערבב ביחד את הרכיבים היבשים; קמח שקדים, אבקת חלבון, קסנטן גאם, אבקת אפייה, ממתיק ומלח.
  3. להוסיף לתערובת את הרכיבים הרטובים; ביצה, חמאה מומסת ומים ולערבב היטב לקבלת תערובת בצקית אחידה.
  4. לחלק את התערובת שהתקבלה ל-5 כדורים. כל כדור לחורר בעדינות במרכז בעזרת האצבע ולעצב לצורה של בייגל.
    *מומלץ להרטיב לפני כן את הידיים משום שהבצק דביק וזה מקל על העבודה איתו.
  5. להבריש את הבייגל'ס בתערובת ביצה ולפזר מעל את התוספות שאנחנו רוצים.
  6. להכניס לתנור לאפייה של 10-12 דק', עד לקבלת הזהבה.
  7. להמתין 10-15 דק' לצינון של הבייגל לפני שמחלצים מהתבנית, חוצים וממלאים בכל טוב

קרדיט צילומים: עדי גבירצמן, מחיר: 39.90 ש"ח , לרכישה בלינק המצורף:

https://hatafritnewbooks.ravpage.co.il/Sandwiches2

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן