היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

עצמאות גם לטבעונים: מתכון להכנת קבב סויה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

יום העצמאות,  או בשמו השני "יום על האש",   נחשב מידי שנה ל"חגיגת בשרים" לרגל יום ההולדת של המדינה.  אבל מה עם אלו שלא אוכלים מן החי? חברת אורגניקזון  המייבאת ומשווקת מוצרים אקולוגיים וידידותיים לסביבה, מציעה מתכון להכנת קבב סויה טעים, טבעוני.

מדובר בקבב קל להכנה, המתאים גם לאירוח ובזכות שימוש בנייר אפייה האקולוגי של המותג: Green Flash (גרין פלאש),  אנו שומרים על איכות הסביבה  ושומרים על הבריאות – הנייר אפייה טבעי וללא מלבינים, לכן בריא יותר במגע עם האוכל.

קרדיט צילום: יעל אלעד

רכיבים ל כ – 10 קבבים:

2 כוסות שבבי סויה

חצי כפית מלח (כדאי ורוד)

כפית כמון

רבע כפית בהרט

כפית פפריקה אדומה (אפשר מעושנת)

150 גרם טופו

חצי כף שמרי בירה (לא חובה)

חצי בצל לבן

צרור כוסברה

כף טחינה גולמית

חצי כף שמן

כף רוטב סויה

3 כפות קמח עדשים

אופן הכנה:

1. לחמם תנור ל – 170 מעלות

2. מערבבים בקערה את שבבי הסויה, מלח, כמון, ברט ופפריקה אדומה, מכסים במים רותחים למשך 5-10 דק' עד שהנוזלים נספגים.

3. מסננים את הנוזלים הנותרים, מעבירים למעבד מזון ומוסיפים טופו, שמרי ביר, בצל לבן, כוסברה, טחינה גולמית, שמן וסויה, בנוסף מוסיפים בהדרגתיות את קמח העדשים. טוחנים יחד למשך דקה עד שהכל אחיד עם מעט פירורים (לא להגיע למרקם משחתי).

4. מערבבים היטב ומנסים ליצור קציצה בעזרת הידיים.

5. מניחים נייר אפייה טבעי ואקולוגי של Green Flash על תבנית התנור ועליו את הקציצות שיצרנוץ

6. בשלב הזה ניתן או לאפות את הקציצות ל10 דק׳ כדי לייצב אותן ורק לאחר אפייה לצרוב אותן על פלנצ׳ה משומנת ומחוממת היטב או להכניס למקרר לילה או לפחות לשעתיים ולאחר מכן לצרוב על פלנצ׳ה

טיפ קטן: לפני ההגשה להכין בקערה מים חמים עם מעט סילאן ולהבריש כל קציצה, זה ייתן לה מראה עסיסי ובשרי יותר

בתאבון וחג עצמאות שמח!

המתכון באדיבות יעל אלעד מאמנת כושר ומתכונאית טבעונית.

 

 

 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן