היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

חוזרים לבית הספר עם לאנץ' טיים: איזה הרגלים נקנה לילדים לשנת לימודים מוצלחת 5 כללים להורים ולילדים לשנת לימודים מוצלחת ובריאה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

לאחר תקופה ארוכה של חוסר ודאות, שנת הלימודים שנפתחת היא זמן מצוין לחזור לתלם ולאמץ מספר הרגלים בשגרת הלימודים היומיומית • ומה נמרח בכריך היומי לבית הספר? כמה הצעות קלות הכנה לפניכם
רחלי קורנברג, דיאטנית קלינית, תזונאית הבית של חברת לאנץ' טיים

קרדיט צילום: רביב כהן
שנת הלימודים בפתח וכולנו מקווים ומייחלים שתהיה שנה "רגילה". שהילדים "סתם" יתלבשו בבוקר ו"סתם" ילכו לבית הספר. אנו כבר תקופה ארוכה כל כך של אי ודאות, אי בהירות, וכולנו צמאים לשגרה. שינה לא מספקת, אכילה לא מסודרת, פעילות גופנית לא סדירה, כל אלה יכולים לפגוע לנו בבריאות. תחילת שנת הלימודים זו הזדמנות לאסוף את הרסיסים, להשיב ולאמץ הרגלים חדשים לשגרה היומית.
אז מהם חמשת ההרגלים שכדאי לאמץ בשנת הלימודים?
כלל 1 – אכילה לפני יציאה למסגרות: זה יכול להיות פרי או ירק, דייסת קוואקר, יוגורט עם גרנולה או פרוסה עם ממרח, אבל הקפידו שהילדים יאכלו לפני היציאה מהבית.
כלל 2 – בוקר של כי"ף: הכינו קופסת אוכל לפני כלל האצבע כי"ף – כריך, ירק ופרי. הכריך הוא תזכורת למנת פחמימה אך ניתן גם להגיש מנת פחמימה (רצוי מלאה) שהיא לא לחם, בשילוב חלבון. וכמובן, כל יום להגיש מנת ירק ומנת פרי. כריך עם ממרח מתוק כדאי להגביל ל- 1-2 פעמים בשבוע מקסימום.
כלל 3 – שלחו עם הילדים מים לבית הספר: לא מיץ, שוקו, מים עם תרכיז. מים בלבד, ורצוי בבקבוק גדול. אפשר להוסיף למים כמה עלי נענע למי שאוהב.
כלל 4 – תכנון מראש: הכינו עם הילדים תפריט שבועי לבית הספר. הכנת תפריט מראש תאפשר גיוון וגם פחות זמן חיכוכים בבוקר.
כלל 5 – ללא ממתקים: שימו לב, לא מומלץ לשלב בתפריט דגני בוקר מסוכרים, חטיפי בריאות, מעדנים ממותקים ושאר דברי מתיקה.
לפניכם כמה רעיונות לממרחים מקוריים, טעימים ובריאים, אשר יכולים להשתלב בקלות בתפריט הכריכים השבועי לבית הספר:

קרדיט צילום: שליס בע"מ
כריך עם ממרח עדשים כתומות
מבשלים כוס עדשים ב-3 כוסות מים רותחים כ-20 דקות עד שהעדשים מתרככות והמים נספגים. מסננים משאריות מים. מוסיפים כף טחינה גולמית, שן שום, 3 כפות שמן זית, חצי לימון סחוט, מלח ופלפל לפי הטעם, וטוחנים במג’ימיקס. אפשר גם להוסיף כמון ופטרוזיליה, והממרח גם עובד נהדר עם שעועית לבנה!
כריך עם ממרח פסטו
טוחנים במג’ימיקס: 2 כוסות עלי בזיליקום (ללא גבעולים), 3 כפות קשיו/אגוזי מלך, 3 כפות שמן זית, קורט מלח. מומלץ לשלב בכריך עם גבינה צפתית.
כריך עם סלט טונה עם ביצה קשה
מערבבים קופסת טונה במים + חצי כפית מיונז+ כפית שמן זית+ ביצה קשה מעוכה במזלג. אפשר להוסיף גם מלפפון חמוץ חתוך למי שאוהב.

חברת "לאנץ' טיים הנה היצרנית והספקית המובילה של ארוחות בריאות, טריות ומזינות להסעדת ילדים בגני הילדים, בתי הספר והצהרונים

 

 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן