היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

"אחוה" והקונדיטורית אסטלה מגישים מתכון מתוק וחגיגי: קימטוטי פילו עם חלוה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, מגישה יחד עם הקונדיטורית המומחית אסטלה והבלוגרית רותם ליבזון, מתכון מתוק,קימטוטי בצק פילו עם טחינה גולמית וחלוה בטעם וניל של חברת אחוה, בשילוב גבינת ריקוטה ופיסטוקים ובניחוח של הל.

קרדיט צילום: שירן כהן שי

מצרכים (לתבנית קפיצית 20 ס"מ):

8-9 דפי בצק פילו

1/2 כוס טחינה גולמית ללא מלח של חברת "אחוה"

150 גרם חלוה בטעם וניל של חברת "אחוה"

100 גרם גבינת ריקוטה

1/2 כוס פיסטוקים קלויים גרוסים גס

1/4 כוס אבקת סוכר

2 כפות שטוחות הל טחון

2 כפות חמאה מומסת

להברשה לאחר האפיה (אופציונלי): 2 כפות מי סוכר או מי ורדים

לקישוט (אופציונלי): חופן פיסטוקים טחונים/שערות חלוה

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים את הריקוטה, הפיסטוקים, הסוכר, החלוה והטחינה הגולמית.
  2. מניחים את דף הפילו לרוחבו ומשמנים אותו היטב בחמאה המומסת.
    אוחזים באמצע צלע הבצק הקרובה אלינו ובאמצע הצלע הרחוקה ומקרבים אותן זו אל זו תוך יצירת קפלים, עד שמתקבלת צורה של פפיון.
  3. אוחזים באמצע הצלע הימנית של הבצק ובאמצע הצלע השמאלית ומקפלים את אחת הכנפיים על הכנף הנגדית לה.
  4. מניחים במרכז המאפה שתי כפות גדושות מהמילוי ומקפלים את כל הכנפיים מעל המילוי ליצירת כדור. הופכים אותו ומניחים בתבנית.
  5. חוזרים על הפעולה עם כל דפי הבצק והמילוי ומסדרים אחד ליד השני בתבנית.
  6. משמנים את המאפים בחמאה ואופים כ-30 דקות עד שהמאפים זהובים.
  7. מוציאים מהתנור ומברישים עם מי סוכר או מי ורדים. אפשר לקשט בפיסטוקים טחונים או שערוות חלוה ומגישים חם.

 

 

 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן