היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

רשת טיב טעם חולקת מתכון חגיגי לשולחן הנוביגוד – ברוסית Новый Год – השנה החדשה פירוג בצק עלים של עופיונים, כרוב ופורצ'יני

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

רשת טיב טעם חוגגת  סופשנה בסניפיה ומציעה, לשולחן חג  הנוביגוד מתכון חגיגי  פירוג בצק עלים של עופיונים, כרוב ופורצ'יני.

באדיבות רשת טיב טעם וחברת הבת ישרקו המייבאת לארץ מגוון מוצרים בטעמים בינלאומיים.

פירוג בצק עלים של עופיונים, כרוב ופורצ'יני החומרים ל־8 מנות:

600 גר' בצק עלים

4 עופיונים מפורקים מעצמות (4 חזות למוסלין העוף + 4 כרעיים לתבשיל העוף)

למוסלין העוף:

4 חזות עופיון

250 גר' שמנת

1 חלבון

1 כפית מחוקה גרם מלח

קורט פלפל לבן

2 כפות עירית פרוסה דק

1 כף עלי טרגון קצוצים

לתבשיל הכרוב:

½ כרוב קטן פרוס דק

30 גר' חמאה

מלח ופלפל

לתבשיל העוף:

4 כרעי עופיון חתוכות לקוביות של 3 ס"מ

חופן קטן פטריות פורצ'יני מושרות במים רותחים

מלח ופלפל

20 גר' חמאה

2 גבעולי תימין

אופן ההכנה:

מוסלין העוף:

במעבד מזון טוחנים יחד למחית חלקה את החזה, השמנת, החלבון, המלח והפלפל. מעבירים לקערה ומערבבים עם העירית והטרגון. מעבירים למקרר.

תבשיל הכרוב:

בסיר בינוני מאדים את הכרוב בחמאה. מתבלים במלח ופלפל. מנמיכים ללהבה נמוכה ומכסים. מבשלים כרבע שעה עד לריכוך מלא. מסירים מהאש ומקררים.

תבשיל העוף:

מוצאים את פטריות הפורצ'יני מהמים וקוצצים גס.

מתבלים את הכרעיים במלח ופלפל ומטגנים במחבת עם חמאה ותימין עד להזהבה, כ־7 דקות. מוסיפים את הפורצ'יני ומטגנים דקה נוספת. מסירים מהאש ומקררים.

הרכבת המנה:

מחממים תנור ל־180 מעלות.

פורסים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח ומחלקים לשני חצאים. מניחים חצי בצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים על הבצק בנדיבות את מוסלין העוף בצורת עיגול בקוטר 22 ס"מ. מניחים מעל את תבשיל העוף, ומעל את תבשיל הכרוב. מכסים בחצי השני של בצק העלים ומהדקים את הקצוות. חותכים את שאריות הבצק לקבלת מאפה עגול. מעבירים למקרר ל־10 דקות להתייצבות. מוציאים ומורחים בביצה טרופה. יוצרים חריצים עדינים בבצק ומעבירים לתנור החם ל־35 דקות.

בתאבון…

קרדיט צילום: בן יוסטר

מתכון שף סבינה ולדמן

סטליינג דלית רוסו

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן