היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

הכל על הקשר בין סושי לאבוקדו אבוקדו הוא בריא וטעים מאוד בסושי אך האם ידעתם כי הוא אינו נמצא במקור בסושי יפני אמיתי? כיצד תרמו השומנים הבריאים שבו להפוך אותו לאחד המאכלים הנפוצים בעולם? על כך במאמר שלפניכם "חקלאי גרנות"

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אבוקדו הפך זמין בסופרמרקטים יפניים מאז סוף שנות ה-70 והוא מגיע אליה בעיקר ממקסיקו. היפנים מכנים את האבוקדו "חמאת היער" בשל המרקם החמאתי, הטעם העשיר ותכולת הקלוריות הגבוהה שלו. אבוקדו משתלב נפלא במתכונים ובעל ערכים תזונתיים גבוהים. בנוסף לשימושים הקולינאריים שלו, ישנם שימושים מוזרים ומפתיעים שכנראה שאתם טרם מכירים. בשנת 2008 המליצה הממשלה המוניציפלית של העיר היפנית מטסויאמה לחקלאים מקומיים להתחיל לגדל אבוקדו, והציעה להם שתילים במחיר נמוך. מדובר בפרויקט גידול ייחודי מאוד שאינו נפוץ ביפן – מכיוון שאבוקדו אינו מין גידול מקומי בה. שליש מהשתילים שהעיר סיפקה צמחו לעצים, שהפכו מוכנים לבציר הראשון שלהם רק בשנים האחרונות. הפרויקט החל בעקבות עליית הביקוש והיקפי ייבוא גדולים של אבוקדו למדינה, אשר גדלו פי 13 ב-20 שנה, לפי מכס טוקיו.

תוצרת אמריקאית

עכשיו כשברור לנו שבסושי מסורתי אין אבוקדו, שכן מדובר במאכל עתיק יומין שמקורותיו עוד מלפני הספירה, השאלה האמיתית היא מדוע ומאיפה הוא צץ בסושי. הסיפור הפופולרי אומר שהמיזוג הזה התחיל לפני כמעט 50 שנה בארה"ב. שף יפני ניסה להכין סושי מסורתי בקליפורניה, אבל היה לו קשה למצוא את הטורו – החלק השומני של דג הטונה, שהוא רכיב מרכזי בסושי המסורתי. השף היפני מצא אבוקדו, פרי אהוב בארה"ב, שהתגלה כאלטרנטיבה מושלמת לטורו. רצה הגורל ושף יפני המציא את השילוב, אבל הוא נאכל בסושי מהסגנון האמריקאי. בשל השפעת התרבות האמריקאית, זה לא נדיר שסושי אבוקדו נאכל בכל מדינות המערב.

לא אותנטי

חובבי סושי אחדים טוענים שאבוקדו הוא הבעיה העיקרית של התפיסה השגויה של סושי. למה? ובכן, עם המצאת רול קליפורניה המכיל אבוקדו – הפך הסושי לפופולרי מאוד בעולם כולו. המנה הזו התפשטה מהר, אבל היא העבירה תמונה שגויה של מהו הסושי המסורתי.

אבוקדו, וכל מרכיב אחר שאינו מאכלי-ים, אינם נמצאים במקור בסושי יפני אמיתי. סושי מסורתי קשור מאוד לפירות ים גולמיים ולכמה מרכיבים חיוניים. כך, הסושי הפך לארוחה ממוסחרת עם רכיבים שאינם מקוריים.

לסיכום: אבוקדו הוא בריא וטעים מאוד בסושי. אבל צריך לזכור שמדובר בדעה של אניני טעם וכי חלק מהסיבה שאבוקדו הפך לפופולארי בסושי ובכלל, קשורה לכך שאבוקדו ידוע בשומנים הבריאים שבו, מהסוג הבלתי רווי – בערך פי 2 מפירות אחרים. באבוקדו מצויים גם קרוב ל-20 ויטמינים, מינרלים ותרכובות צמחיות שונות החיוניות לגוף האדם. בנוסף, אחד היתרונות הגדולים הוא שהוא טעים מאוד בסושי – וזאת עובדה ידועה ברחבי העולם.

מוגש כחומר מקצועי על ידי "חקלאי גרנות", משווקת "אבוקדו גרנות" ומובילת ענף האבוקדו בישראל

קרדיט צילום: shutterstock / Depositphotos

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן