היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

לכבוד ראש השנה מציע "קמח הארץ" מתכון נהדר להכנת חלה מתוקה וטעימה, מקמח כוסמין לבן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אחד מ"הסימנים" והברכות בארוחת ראש השנה הוא אכילה של חלה מתוקה שנאפתה בצורה מיוחדת – עגולה, סולם, ציפור, כתר ועוד, כאשר לכל צורה משמעות משלה לשנה חדשה וטובה: העגולה מסמלת את מחזור השנה. חלה בצורת סולם מסמלת "מי יישפל ומי ירום",  חלה בצורת ציפור מרמזת לפסוק "כציפורים עפות כן יגן ה' צבאות על ירושלים",  חלה בצורת כתר מסמלת את יום הכתרתו של הקב"ה עפ"י המסורת, ועוד. את החלות נהוג לאכול עם דבש, סילאן או סוכר.

לכבוד ראש השנה מציעה טחנת "קמח הארץ" מתכון נהדר להכנת חלה מתוקה וטעימה, מקמח כוסמין לבן ואיכותי. את החלה ניתן לאפות  בכל צורה שתבחרו.

חומרים (ל-2 חלות):

1 ק"ג קמח כוסמין לבן של "קמח הארץ"

450 מ"ל מים

20 גרם מלח

150 גרם סוכר

1 ביצה (במשקל 50 גרם לפחות) או 50 גרם מים

10 גרם שמרים

50 גרם שמן

לציפוי:

20 גרם שקדים קלופים פרוסים

מעט סוכר (רצוי גבישי)

אופן ההכנה

  • מערבבים את השמרים והמים
  • מוסיפים את כל יתר החומרים ולשים 3-5 דקות, עד שהבצק מוכן ובמרקם אחיד
  • מוציאים מהמיקסר ומשאירים בקערה מכוסה למנוחה לחצי שעה בטמפרטורת החדר
  • מקפלים את הבצק ומשאירים למנוחה נוספת של כחצי שעה
  • מחלקים את הבצק, קולעים 2 חלות ומשאירים לעוד מנוחה – כחצי שעה
  • לפני האפייה מורחים מעט מים ומפזרים את השקדים הפרוסים והסוכר
  • אופים בחום של 180 מעלות למשך כ-25 דקות

** לפזר מעל גרעינים, זרעונים (דלעת, שומשום, קוואקר וכו')

** זמן האפייה עשוי להשתנות בין תנור לתנור

"קמח הארץ" הינה טחנת קמח ישראלית (מ-2009) במושב כוכב מיכאל, המייצרת ומשווקת קמחי איכות במחירים הוגנים. הקמחים הנטחנים בה מכילים את גרעין החיטה בשלמותו, כולל הסובין והנבט. הקמחים המיובאים מגיעים מטחנות קמח מובילות ומתמחות בגרמניה, צרפת ואיטליה.

הטחנה, עפ"י חזונו של מייסדה, אמנון ברזין, נותנת מענה לאופה הביתי והמקצועי ומספקת קמחים איכותיים ומוכרים לצד נדירים ומיוחדים. בקמחים: קמחים מלאים ממגוון דגנים; קמח פיצה; קמחים צרפתיים; קמחים מדגנים עתיקים; קמחי פרימיום ועוד. בנוסף, משווקת הטחנה את המותג נטול הגלוטן "מולינו", הכולל דברי מאפה, תערובות לאפייה ועוד. בצמוד לטחנה פועל בית מאפה ללחמי מחמצת טריים, הבודק הלכה למעשה את מגוון הקמחים ומשמש כמוקד ידע.

קרדיט צילום: קמח הארץ

 

 

 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן