היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

לימי החורף הקרים מתכון להכנת מרק אולטימטיבי: מרק שעועית עשיר, מלא בטעמים ומנחם

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

לא צריך להתאמץ בשביל  להכין בבית מרק עשיר, חמים ומנחם.  השף הראשי של רשת קפה גרג אלעד אמסלם מעניק מתכון של מרק שעועית עשיר, מלא בטעמים ומנחם, שהוא מרק מתפריט חורף 2023 של רשת גרג,  שניתן להכין גם בבית.

קרדיט צילום: אמיר מנחם.

מתכון להכנת מרק שעועית לבנה  

1 ק"ג שעועית לבנה –  ( את השעועית יש להשרות לילה לפני במים או להוסיף אבקת אפייה בבישול )

שמן קנולה\סויה – 100 גרם

בצל לבן קוביות –  250 גרם

שום פרוס –  50 גרם

סלרי גבעול קצוץ –  100 גרם

גזר קוביות –  250 גרם

גמבה אדומה קוביות –  100 גרם

תפוא קוביות – 250 גרם

כרוב לבן פרוס- 250 גרם

נפוליטנה –  500 גרם

פרסייד – כף

מים –    4ליטר

מלח –  30 גרם

סילן –  30 גרם

פטרוזיליה – 50 גרם (חופן)

בצל ירוק –  50 גרם (חופן)

אופן ההכנה:

את השעועית הלבנה מבשלים בהרבה מים עד ריכוך מוחלט! מסננים מהמים ומתחילים את המרק בסיר חדש. מטגנים את הבצל והשום, פרסייד, מוסיפים את הסלרי, גזר, גמבה, מטגנים כמה דקות. מוסיפים את

הנפוליטנה ומשחימים אותה מעט על אש גבוהה, מוסיפים את המים, מרתיחים, מוסיפים את השועית, תפו"א, כרוב, מרתיחים שוב, מורידים את האש ומבשלים כשעה (עד ריכוך הגזר). מורידים עם מצקת שמן, קצף מעל המרק, מוסיפים את המלח, סילאן, פטרו, בצל ירוק, מערבבים, טועמים, מתקנים טעם במקרה

הצורך. מחלקים שווה בין הקופסאות את הנוזל יחסית לשעועית. מומלץ להגיש עם בצל ירוק .

 

חורף חם וטעים !

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן