היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

חגיגת פסח עם טחינה טורקיז טחינה "טורקיז" וללי האס מגישים לרגל חג הפסח מתכון מנצח עם כרובית וטחינה: סטייק כרובית עם טחינת שום

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

יצרנית הטחינה "טורקיז" מגישה לרגל חג הפסח, יחד עם השפית ללי האס, מתכון משגע לסטייק כרובית עם טחינת שום. המתכון קל להכנה, עשיר בטעמים נהדרים של טחינה ושום, מתאים לארוחת ליל הסדר כמנה ראשונה, סלט או תוספת למנה עיקרית.

קרדיט צילום: שירן כהן

חג פסח כשר ושמח!

מצרכים (לכ-12 יחידות):

1 כרובית גדולה

למרינדה:

1/4 כוס שמן זית

2 כפות דבש

2 כפות שום גבישי

1/2 כפית מלח

4-5 עלי טימין טריים

4-5 עלי אורגנו טריים

לטחינת שום:

1/2 כוס טחינה גולמית "טורקיז"

1 ראש שום אפוי

1/2 כוס מים

1/4 כפית מלח

צרור כוסברה/ פטרוזיליה

אופן ההכנה:

  1. חוצים כרובית גדולה לשניים וחותכים מכל צד שתי פרוסות בעובי של כ-2 ס״מ.
  2. מערבבים בקערה את חומרי המרינדה – שמן זית, דבש, מלח ושום גבישי.
  3. מניחים את פרוסות הכרובית על גבי תבנית עם נייר אפיה ומצפים את הפרוסות במרינדה. מפזרים מעל עלי אורגנו וטמין טריים מכניסים לתנור מחומם ב- 190 עד להזהבה.
  4. להכנת השום האפוי: מניחים על גבי נייר כסף את ראש השום מזליפים מעל שמן זית. סוגרים ושמים בתנור עם חום של 200 מעלות למשך 50 דקות עד שהשום רך.
  5. להכנת הטחינה: בכוס שמים את שיני השום האפויות, חצי כוס טחינה, מעט מלח ומים לפי מידת הסמיכות הרצויה. מוסיפים צרור כוסברה או פטרוזיליה וטוחנים הכל.
  6. להגשה מניחים על גבי צלחת גדולה או מגש את פרוסות הכרוב, מזלפים מעל טחינת שום בנדיבות ומגישים לצד צרור עלים טריים או סלט.

 

 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן