היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

חוגגים פסח עם טחינה טורקיז "טורקיז" מגישה לרגל פסח מתכון מרהיב ומנצח של בשר וטחינה: סינייה בטחינה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

יצרנית הטחינה "טורקיז" מגישה לרגל חג הפסח מתכון משגע לסינייה, עם בשר בקר טחון, חצילים, עגבניות וטחינה, היוצרים יחד מנה חלומית ומענגת. המתכון קל להכנה, טעם הטחינה בשילוב הבשר ובתיבול העלים הירוקים הופכים את המנה למנצחת וטעימה. מתאים להגשה כמנה עיקרית בסעודת החג החגיגית להנאת כל המשפחה.

קרדיט צילום: הדס ניצן

חג שמח!

מצרכים (לכ-6 מנות):

500 גרם בשר בקר טחון

1 בצל לבן גדול קצוץ
3/4 חבילת פטרוזיליה קצוצה
1/4 חבילת כוסברה קצוצה
2 גבעולי נענע קצוצים עלים בלבד

1 כף בהרט/ראס אל חנות
2 חצילים פרוס לטבעות
3 עגבניות פרוסות לטבעות
מעט שמן זית
לטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית של "טורקיז"
3/4 כוס מים קרים
1 שן שום כתושה

קורט מלח

אופן ההכנה:

  1. פורסים את החציל לפרוסות בעובי 1 ס״מ ומורחים אותו בשמן זית. צולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבתו.
  2. מכינים את הטחינה: בקערה מערבבים יחד את כל חומרי הגלם.
  3. מניחים בקערה את הבשר הטחון, הבצל, הכוסברה, הפטרוזיליה והנענע הקצוצים, מוסיפים את התבלינים ולשים עד קבלת מסה אחידה.
  4. משמנים תבנית בגודל 20 על 30 ס"מ במעט שמן זית ומסדרים שכבה של חציל קלוי. מניחים את מסת הבשר מעל ומהדקים.
  5. מוזגים את הטחינה על מסת הבשר ומניחים שכבה של פרוסות עגבנייה ושכבה נוספת של חציל מעל.
  6. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה כ-200 מעלות למשך כ-15 דקות ומגישים חם.

 

 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן