היי, שמי גלית נתן

לפני יותר מעשור החלטתי שאני עושה רק מה שאני אוהבת, ואני רוצה לחוות ולהתרגש כל יום מחדש, עזבתי עבודה אפרורית בבנק, והקמתי עסק לנומרולוגיה וחשוב לי לעזור לאנשים כל יום מחדש.

כחלק מהסקרנות שלי אני מאוד אוהבת להכיר ולהתנסות בחידושים בתחום הצרכנות, לייף סטייל, ספרים, טיולים בארץ מתכונים ועוד, הבלוג נותן לי הרבה עניין ואני שמחה לשתף מכל הלב.

חיפוש בבלוג
תרגום עם גוגל
הרשמו לעדכונים במייל

בריא וחגיגי מתכון להכנת אורז סוגת חגיגי עם פירות יבשים ותבלינים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

רגע לפני ט"ו בשבט, "סוגת" מציעה מתכון קליל להכנה, של אולגה טוכשר, מתכונאית ובעלת הבלוג הטבעוני המצליח "המרכיב הסודי", שירשים את הסועדים בשולחן החג והכי חשוב- גם טעים וגם בריא!

קרדיט צילום: אולגה טוכשר

אורז חגיגי לט"ו בשבט / אולגה טוכשר ל"סוגת"

מרכיבים:

לאורז:

1 כף שמן

1.5 כוסות אורז בסמטי סוגת

3 כוסות מים רותחים

1 כפית מלח

1 כפית שטוחה כורכום

1/2 כפית כמון

1/4 כפית קינמון

לתערובת ט"ו בשבט:

1 כף שמן

2-3 כפות סילאן מהולים בכוס מים רותחים

2 כפות מיץ לימון

1/2 כפית קינמון

5-6 שזיפים מיובשים מגולענים וחתוכים גס

6-7 משמשים מיובשים חתוכים גס

1/4 כוס חמוציות

1/4 כוס צימוקים בהירים

1/2 כוס אגוזי פקאן או מלך קצוצים גס

1/4 כוס שקדים קצוצים גס

1/4 כוס צנוברים

אופן הכנה:

  1. מכינים את האורז: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים כדקה תוך ערבוב. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות, או עד שכל המים נספגים, והאורז מתרכך. מכבים את האש ומשאירים סיר מכוסה ל-15 דקות נוספות.
  2. מכינים תערובת ט"ו בשבט: מערבבים במחבת את השמן, המים עם הסילאן ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב. מבשלים על אש בינונית עד שהמים מתאדים ונשאר רק מעט רוטב קרמלי וסמיך.
  3. מגישים את האורז עם תערובת הט"ו בשבט מעל.

 בתאבון וחג שמח!

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Translate »
דילוג לתוכן